(VIDEO) Legendarni Lino Červar vratio Hrvatsku u europski vrh! Hoće li prestati barem do Olimpijskih igara lov na izbornika?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon velike drame pobijedila je u Stockholmu u polufinalu favoriziranu Norvešku i plasirala se u finale Europskog prvenstva. Prvo je to finale nekog velikog natjecanja nakon deset godina, i opet, kao i prije jednog desetljeća, hrvatsku reprezentaciju do finala je doveo legendarni Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon velike utakmice i još veće pobjede Lino Červar je bio presretan, ponovno je s Hrvatskom uspio i na najbolji mogući način demantirao brojne medijske napise koji su ga zapravo podcjenjivali uoči turnira.  Vjerujemo kako će lov na Červara prestati barem do Olimpijskih igara.

Video: RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nevjerojatno iscrpljujuća utakmica. Oba su tima zaslužila finale, doista kapa dolje i Norvežanima. O mojim dečkima, što reći… Ali u finale može ići samo jedna momčad. Mi smo ti koji smo to zaslužili nevjerojatnom upornošću. Bila je horor-krimi utakmica”, kazao je nakon utakmice na presici Lino Červar.

Poslije utakmice na pitanje je li zažmirio kad je Domagoj Duvnjak izvodio sedmerac Červar je iskreno odgovorio:

”Nisam skroz, samo zadnji trenutak. Nisam izdržao…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon čega je otvorio dušu…

”Mislio sam da ću se oprostiti, a da neću medalju osvojiti. Uvjeravao sam dečke da možemo u finale nakon 10 godina, da vrijedimo toga. Oni su apsolutni heroji za mene. Izdržati ovako nešto, podsjetilo me na Španjolsku u Portugalu. Strašno teško za igrati, doživjeti na klupi, ali i za gledati.”

Izbornik je opisao klupu, teren, kako je sve to izgledalo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To su bile drame, osobne drame, to je bila ona osobna vjera u sebe. To je krimi priča za ljude dobrih živaca. Zahvalan sam svima koji su vjerovali u cijeli naš ta projekt. Sretan sam što je rukomet opet tamo gdje mu je mjesto. Trebao nam je taj uspjeh. Nije gotovo, ne znam kako možemo u nedjelju to istrpjeti i izdržati, ali znam da ćemo pronaći način.”

Lino Červar ponosan je posebno na jedan segment igre…

‘Na našu obranu i na činjenicu da nas Norveška nije mogla iskontrirati. To je velika pobjeda protiv Norveške koja igra jako moderan rukomet, koja je ovdje bila favorit.”

Hrvatska je na najbolji mogući način demantirala sve koji su smatrali, ne bez razloga, da je Norveška favorit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Takav izljev emocija to je strašno, to nikad nisam doživio… Utakmica me podsjetila na neke prije, ali imati takvu mentalnu jakost, svaka čast. Demantirali su da ne možemo dovršiti utakmicu. Vratili smo se u finale nakon 10 godina. Iskreno, bojao sam se bronce, nikad nisam uspio motivirati onu Balićevu generaciju za takve utakmice. Oni su željeli igrati samo finala. I zato sam sretan, umoran.”

Iskusni hrvatski izbornik na kraju je zaključio:

”Nismo još gotovi, čekamo nedjelju, spremit ćemo se, a s takvim karakterom sve je moguće.”

Čak je Červar smogao snage i za zafrkanciju…

”Ej, nismo se uspjeli ovaj puta ni posvađati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.