(VIDEO) Mostar nogometna metropola Bosne i Hercegovine: Dominacija Zrinjskog i Širokog Brijega koja se ne sviđa svima

Foto: Bljesak.info

Nogometaši HAŠK Zrinjskog iz Mostara pred 15 000 gledatelja osvojili su velikom i uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv tuzlanske Slobode peti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Igrači Blaža Sliškovića, s obzirom na sve što su prolazili tijekom sezone, posve zasluženo slave naslov, ako tome dodamo činjenicu da je Široki Brijeg slavio u finalu Kupa protiv Sarajeva u pravu su oni koji tvrde kako Hercegovina dominira nogometom susjedne države. Nekima možda i ne odgovara, srećom po Zirinjski i Široki takvi si ne mogu pomoći.  Mogu biti, kao što i, nažalost, jesu zavidni.  Legendarni Blaž Slišković svoj 20-godišnji trenerski rad obilježio osvajanjem prvog trenerskog trofeja. Bolju nagradu Baka nije mogao zamisliti i on je zaslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu pomogli pritisci, nisu pomogli medijski napadi, konstrukcije i podmetanja, Zrinjski i prije toga Široki Brijeg nisu se dali slomiti. Kažnjavali su ih, suspendirali im stadione, klevetali, ponavljali priče o ”fašizmu”, no, sve je to palo u vodu onog trenutka kad su igrači novog/starog prvaka osjetili medalje oko vrata, pehar pobjede u rukama. Hoće li se, nakon svega, sad kad je sve gotovo, ipak strasti smirivati? Vrijeme je za kraći odmor i pripreme za novu europsku sezonu. Ipak je europski iskorak mostarskog kluba u interesu svih u BiH, ili bi to barem tako trebalo biti.

Na Vojničkom igralištu su večeras dodijeljene medalje te pehar prvaka nogometašima Zrinjskog, pred igračima i navijačima burna je hercegovačka noć. Mnogi se žele pridružiti slavlju Zrinjskog i Ultrasa.  Na ulicama razdraganog Mostara mogu se vidjeti brojni hrvatski stijegovi, navijačke zastave Zrinjskog, transparenti i jedna fešta koja će po svemu sudeći dugo potrajati, iako je Zrinjski navikao navijače na trofeje, peti osvojeni naslov u uvjetima koji im blago rečeno nikada nisu pretjerano išli na ruku podvig je kakav vrijedi pamtiti. Znaju to navijači, znali su to i oni koji su iz svih dijelova Europe te Bosne i Hercegovine uoči utakmice odluke jednostavno, ali dovoljno jasno, poručivali: ”Zrinjski te treba….” Upalilo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.