(VIDEO) NBA: Irving pokrenuo preokret Celticsa, Pacersi pali u završnici

Foto: fah

“Moramo bolje igrati završnice ovakvih utakmica. Moramo se bolje braniti i imati jasne napadačke ideje u takvim situacijama”, izjavio je trener košarkaša Indiane Nate McMillan nakon što je njegova momčad poražena u Bostonu sa 99-91, čime su Celticsi poveli sa 2-0 u seriji prvog kruga NBA doigravanja iskoristivši prednost domaćeg terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacersi su odigrali odličnih 37 minuta i na početku posljednje četvrtine imali 12 koševa prednosti (82-70). No, tada su čak osam minuta ostali bez ubačaja, što je domaća momčad iskoristila za preokret u kojem je ključna figura bio Kyrie Irving koji je sa dvij trice i osam uzastopnih koševa donio Celticsima vodstvo 86-82 na 4:44 minute do kraja, čime je kompletirana serija domaćih od 16-0.

Najbolji igrač Pacersa Bojan Bogdanović zaslužan je za buđenje gostujuće momčadi. Prvo je asistirao za tricu Matthewsa kojom je Indiana prekinula razdoblje od osam minuta bez ijednog koša. Na tri minute do kraja Bojan je pogodio tricu za povratak Indiane u vodstvo (88-87), a isto je učinio i u sljedećem napadu nakon koša Gordona Haywarda, pa su Pacersi poveli 91-89 na 2:16 minute do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost po goste, sljedeća dva Bogdanovićeva pokušaja nisu prošle. Promašio je polaganje na drugi obruč, a potom ga je Al Horford blokirao na ulazu u posljednju minutu te spriječio goste da stvore osjetniju prednost. Bili su to ujedno posljednji pokušaji Pacersa na utakmici. Boston je u posljednjoj minuti natjerao goste na dvije izgubljene lopte i serijom 10-0 na kraju ostvario rezultatski uvjerljivu pobjedu, iako je plesao na rubu poraza.

Kyrie Irving je predvodio domaće sa 37 koševa, sedam asistencija i šest skokova.

“Dugo sam ovo čekao. Prošao sam dvije operacije koljena, prošle godine bio samo gledatelj, a sada sam konačno dobio priliku zaigrati za Boston u doigravanju – ne postoji ništa slično”, izjavio je Irving.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu zvijezdu Celticsa najbolje je pratio Jayson Tatum sa 26 koševa. Gordon Hayward je ubacio 13 poena, a vrlo važnim se pokazao i Al Horford sa dvije blokade i 10 skokova, iako je ubacio samo četiri koša.

Pacerse je sa 23 koša, šutirajući 9/21 (za tricu 4/8), osam skokova, četiri osvojene lopte i tri asistencije predvodio Bojan Bogdanović. Thaddeus Young je ubacio 15 poena, a Darren Collison i Tyreke Evans po 13 svaki.

Indiana će prve pobjede u seriji tražiti pred svojim navijačima. Prvu od dvije utakmice u Bankers Life Fieldhouse areni odigrat će u noći s petka na subotu (2.30 sati) po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti posao čeka Detroit Pistonse i Utah Jazz, koji su također izgubili prva dva obračuna u okršajima s Milwaukee Bucksima, odnosno Houston Rocketsima, ali bez šanse kakvu su imali Pacersi.

Houston je u svom Toyota Centeru svladao Utah sa 118-98, ali su Rocketsi već nakon prve četvrtine imali 20 koševa prednosti (39-19), a na poluvremenu bili na +26 (70-44). James Harden je ostvario ‘triple-double’ (32 koša, 13 skokova, 10 asistencija), a već u prvoj četvrtini je ubacio 17 poena, s koliko je Chris Paul završio dvoboj. Po 16 koševa za pobjednike su ubacili Eric Gordon i P. J. Tucker.

Ricky Rubio i Royce O’Neale su ubacili po 17 poena za goste, dok su ‘double-double’ učinke imali Derrick Favors (14 poena, 12 skokova) i Rudy Gobert (11 koševa, 12 skokova).

Serija seli u Salt Lake City, gdje će Utah prvu pobjedu tražiti u noći sa subote na nedjelju (4.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee je poveo 2-0 protiv Detroita još jednom uvjerljivom pobjedom 120-99 protiv Detroita. Trojica igrača najbolje momčadi osnovnog, ligaškog dijela su prebacila 20 koševa, a strijelce Bucksa je sa 27 poena predvodio Eric Bledsoe. Giannis Antetokounmpo je uz 26 koševa imao 12 skokova i dvije blokade, a Khris Middleton postigao 24 poena te podijelio osam asistencija.

Luke Kennard je sa 19 koševa bio najbolji strijelac Pistonsa, dok su po 18 poena ubacili Reggie Jackson i Andre Drummond, čemu je potonji dodao i 16 skokova.

Prva od dvije utakmice u kojima će Detroit biti domaćin bit će odigrana u noći sa subote na nedjelju (2 sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.