(VIDEO) NBA: Orlando prekinuo niz od sedam poraza, New Orleans bolji od Bostona

Sinoć su na terene NBA istrčala dva hrvatska košarkaša, Mario Hezonja je sa svojim Orlando Magicom slavio protiv Minnesota Timberwolvesa, a Dragan Bender i njegovi Phoenix Sunsi su poraženi od Portland Trail Blazersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando Magic je sa 108-102 pobijedio Minnesota Timberwolves, prekinuvši tako svoj niz od sedam poraza.

Evan Fournier je bio najbolji strijelac sa 32 pogotka, D.J. Augustin je dodao 11 koševa i tri asistencije. Hezonja je odigrao 17 minuta i u tom je vremenu zabio deset koševa (šut iz igre 4/12, trice 2/7) i tome je dodao jedan skok, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jimmy Butler je predvodio Timberwolvese sa 28 pogodaka i sedam skokova.

Fournier i Augustin su pogodili po tricu u seriji od 14-4 u zadnjoj četvrtini zahvaljujući kojoj je Orlando došao u vodstvo, a onda su Augustinova dva slobodna bacanja dovela Orlando u prednost od devet koševa nešto više od dvije minute do kraja. Jeff Teague i Karl-Anthony Towns su na to odgovorili tricama kojima su pokušali Timberwolvese (29-17) održati u igri, ali je onda Biyombo zabio pet koševa za Magicovo vodstvo od osam koševa 50 sekundi prije kraja.

Da je Orlando (13-31) sinoć izgubio, imao bi najgori omjer pobjeda i poraza u NBA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portland Trail Blazers su kod kuće sa 118-111 svladali Phoenix Sunse kojima nije pomogao ni sjajni Devin Booker. On je utakmicu završio sa 45 pogodaka, osam asistencija, šest skokova, dvije ukradene lopte i jednim blokom, a samo u zadnjoj četvrtini je ubacio 21 koš, upisao četiri asistencije i tri skoka.

Portland je na poluvremenu vodio sa 66-51, a zaostatak Sunsa na početku zadnje četvrtine iznosio je 20 koševa i unatoč sjajnoj Bookerovoj igri u tom zadnjem dijelu utakmice, Phoenix nije uspio ugroziti Trail Blazerse.

Bender je na terenu proveo 32 minute i u tom je vremenu ubacio šest koševa (šut iz igre 2/4, trice 2/3) ugrabivši osam skokova i upisavši jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom su Trail Blazers poboljšali omjer pobjeda i poraza na 23-21.

Trail Blazerse je predvodio Damian Lillard sa 31 pogotkom, sedam asistencija, pet skokova i jednom ukradenom loptom, CJ McCollum je dodao 27 koševa i tri skoka.

Vodeća momčad Istoka Boston Celtics su sinoć poraženi kod kuće, sa 116-13 nakon produžetka su ih svladali New Orleans Pelicans.

Njih je do pobjede predvodio Anthony Davis sa 45 pogodaka i 16 skokova. DeMarcus Cousins je ubacio 19 koševa uz 15 skokova, a Jrue Holiday je dodao 23 koša i sedam asista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kyrie Irving je bio najbolji strijelac Bostona sa 27 pogodaka, a Al Horford je zabio 14. Ovim porazom je prekinut niz od sedam pobjeda Celticsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.