(VIDEO) NBA: Portland slavio nakon četiri produžetka

Foto: fah

Portland Trail Blazers i Denver Nuggetsi odigrali su fantastičnu utakmicu koja je na koncu razriješena tek nakon četiri produžetka. Portland je slavio 140-137 i poveo sa 2-1 u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to spektakularna utakmica koja je trajala tri i pol sata. Košarkaši su na koncu jedva stajali na nogama, a gotovo nevjerojatno zvuči podatak kako je Nikola Jokić na parketu proveo 65 minuta što je treća najduža minutaža nakon što su Dalle Ellis i Xavier McDaniel 1989. na parketu proveli 69 i 68 minuta.

Posljednji i do sada jedini put utakmica sa četiri produžetka u doigravanju NBA lige odigrana je 1953. godine kada je Boston svladao Philadelphiju sa 111-105.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je to luda utakmica, nikada nisam doživio nešto takvo,” kazao je trener Trail Blazersa Terry Stotts.

Denver je minutu i pol prije kraja regularnog dijela susreta imao pet razlike (100-95), no domaćin je serijom 7-0 okrenuo rezultat i 30 sekundi prije kraja stigao do vodstva 102-100. Will Barton je izjednačio, a domaćin je imao priliku riješiti susret i u 48 minuta, no Al-Farouq Aminu je promašio šut za pobjedu.

U prvom produžetku šuta za pobjedu imao je Denver, ali je Jokić promašio tricu, pa je ostalo 109-109. U drugom produžetku ponovo je domaćin bio bliži slavlju, ali Damian Lillard pri rezultatu 118-118 nije bio precizan s vrha reketa. Niti u trećem produžetku nije bilo pobjednika. Kod rezultata 129-129, šut za pobjedu Denvera promašio je Jamal Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje pobjednika je konačno razriješeno u četvrtom ‘overtimeu’. Pri vodstvu Portlanda 138-136, Jokić je 5.6 sekundi prije kraja imao dva slobodna bacanja, no zabio je samo jedno za 138-137. Nuggetsi su brzo faulirali Setha Curryja koji je bio siguran sa linije bacanja za konačnih 140-137.

“Sve smo ostavili na parketu, ali nije bilo dovoljno. Cijeli treći i četvrti produžetak sam vikao Jokiću: Nisi umoran, nisi umoran. Igrao je 65 minuta, to je nečuveno,” kazao je trener Nuggetsa Michael Malone.

Najefikasniji je kod domaćina bio C.J. McCollum sa 41 košem i osam skokova, Damian Lillard je ubacio 28 poena uz šest skokova i osam asistencija, Enes Kanter je zabio 18 uz 15 skokova, a ‘double-double’ učinak upisao je i Moe Harkless sa 15 koševa i 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Nuggetsa, najraspoloženiji je bio Nikola Jokić sa fantastičnim triple-doubleom – 33 koša, 18 skokova i 14 asistencija, međutim u četiri produžetka je zabio samo tri koša. Jamal Murray je ubacio 34 poena uz devet skokova, a Will Barton 22 koša uz devet skokova.

Odmora za Portland i Denver i nema previše jer je četvrta utakmica na programu po hrvatskom vremenu već u noći između nedjelje i ponedjeljka i to u Portlandu.

U prvoj utakmici večeri, Milwaukee je na gostovanju vratio ‘break’ pobijedivši Boston 123-116 pa u polufinalu Istoka vodi sa 2-1.

Domaćin je vodio u prve dvije četvrtine, ali su Bucksi u trećoj dionici napravili devet razlike i okrenuli rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giannis Antetokounmpo je ubacio 32 koša uz 13 skokova i 8 asista, George Hill je ubacio 21 koš, a Khris Middleton 20 koševa. Kod Celticsa, 29 poena je ubacio Kyrie Irving, dok je 20 zabio Jayon Tatum koji je skupio i 11 skokova.

Četvrta utakmica je za dva dana, ponovo u Bostonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.