(VIDEO) NHL: Washington preokretom do pobjede u produžetku

Foto: Twitter

Hokejaši Washingtona koji su u doigravanje ušli kao najbolja momčad osnovnog dijela sezone izvukli su dva gola zaostatka i tek u produžetku izborili 3-2 pobjedu protiv Toronta u prvoj utakmici prvog kruga doigravanja za Stanley Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli već u 2. minuti preko Mitchella Marnera, a samo osam minuta poslije za 2-0 je pogodio Jake Gardiner. U 13. minuti su Capitalsi iskoristili situaciju s dva igrača više te smanjili zaostatak pogotkom Justina Williamsa. Isti je igrač postigao i pogodak za 2-2 u 37. minuti, a u preostalom vremenu regularnog dijela utakmice golova više nije bilo.

U 6. minuti produžetka Tom Wilson je uspio spriječiti Maple Leafse u izbacivanju pločice iz trećine, snažno opalio prema vratima i postao junakom domaćih navijača postigavši tek drugi pogodak u karijeri u doigravanju. Vratar Toronta Frederik Andersen zaustavio je 41 od 44 udarca, a Braden Holtby na drugoj strani imao je 35 obrana.

Najbolja momčad Zapadne konferencije ostala je bez prednosti domaćeg terena. Nashville je svladao Chicago u United Centeru s 1-0, a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Viktor Arvidsson. Blackhawksi su pokušavali doći do izjednačenja, ali je Pekka Rinne zaustavio sve njihove pokušaje i sa 29 obrana stigao do svog drugog ‘shutouta’ u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hokejaši Calgaryja nisu uspjeli pobijedi u Anaheimu još od travnja 2004. godine. Ducksi su protiv Flamesa nanizali 25 domaćih pobjeda u utakmicama osnovnog dijela sezone, a toj su seriji dodali još jednu na otvaranju prvog kruga ovogodišnjeg doigravanja. Ipak, gosti su bili vrlo opasan i čvrst suparnik te sredinom druge četvrtine vodili s 2-1. Samo 52 sekunde igre trebale su Ryanu Getzlafu za postizanje vodećeg pogotka za Anaheim. Sean Monahan je bio prvi strijelac za Calgary u 9. minuti, da bi u 30. minuti Sam Bennett iskoristio odličnu asistenciju Krisa Versteega za vodstvo gostiju.

No, ono je trajalo svega četiri minute, kad je Rickard Rakell pogodio za izjednačenje na 2-2. U 38. minuti Ducksi su iskoristili igrača više, a strijelac pobjedničkog pogotka za konačnih 3-2 bio je Jakob Silfverberg.

U noći s petka na subotu na rasporedu su četiri druge utakmice u susretima Montreala i New York Rangersa (0-1), Pittsburgha i Columbusa (1-0), Minnesote i St. Louisa (0-1) te Edmontona i San Josea (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati NHL doigravanja, 13.4
ZAPADNA KONFERENCIJA
Anaheim Ducks – Calgary Flames 3-2
(Anaheim vodi 1-0 u seriji)
Chicago Blackhawks – Nashville Predators 0-1
(Nashville vodi 1-0 u seriji)

ISTOČNA KONFERENCIJA
Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 3-2 (produžetak)
(Washington vodi 1-0 u seriji)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.