(VIDEO) Prošlo je devet godina od veličanstvene pobjede Hrvatske na Wembleyju

Foto: snimka zaslona

Prije devet godina na današnji dan hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je jednu od svojih najvećih pobjeda – na prepunom Wembleyju hrvatski nogometaši su sa 3:2 pobijedili Englesku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je Niko Kranjčar udarcem s 25 metara šokirao 88 tisuća gledatelja na stadionu i milijunsku publiku pred malim ekranima pogotkom u 8. minuti. Samo šest minuta kasnije Ivica Olić zabio je za velikih 0:2 nakon asistencije Eduarda Da Silve. U 56. minuti Frank Lampard je iz penala smanjio, a Peter Crouch u 65. izjednačio i donio Englezima rezultat koji ih je vodio na Euru u Austriju i Švicarsku.

Tada se u završnici proslavio Mladen Petrić sajnim udarcem kojim je zadao posljednji udarac momčadi Stevea McLarena, a koji je dan kasnije smijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je igrala u sastavu:

Pletikosa, Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić, Srna, N. Kovač, Modrić, Kranjčar (od 75. Pranjić), Eduardo (od 69. Petrić), Olić (od 84. Rakitić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.