(VIDEO) Srpski izbornik o silasku hrvatske reprezentacije s postolja: ‘Nije to bilo do njih’

Foto: snimka zaslona

Posljednju medalju na nekim velikim natjecanjima, u koja uključujemo svjetska i europska prvenstva te olimpijske igre, Hrvatska je uzela davne 1995. godine, izbornik je bio Aleksandar Petrović, koji se spletom okolnosti i danas nalazi na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije predvođene sjajnim tandemom NBA igrača Bojan Bogdanović – Dario Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je davne 1995. godine na Europskom prvenstvu u Ateni osvojila broncu, naslov su uzeli Jugoslaveni, odnosno Srbi i Crnogorci, dok su naši košarkaški napustili postolje ne želeći slušati himnu države čija je politika odgovorna za genocid i etničko čišćenje kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Od tog trenutka sanjamo medalju i san traje dva desetljeća. Predugo…

Ovih dana tema silaska s postolja ponovno je aktualna.

Srpski izbornik Aleksandar Đorđević na Sport Klub televiziji komentirao je ovu temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Onako se on sakrije, uđe u lift i mi za njima. Kad su se vrata zatvorila, da nas nitko ne vidi, započeo nas je ljubiti tri puta. Nisu smjeli pokazati pred drugima da smo prijatelji. To su detalji koji ti ostanu za cijeli život. Poslije kad su sišli s postolja, nije to bilo do njih. I na Eurobasketu 1997. nam na podbacivanju nisu pružali ruke. To su mali detalji koji su bili prenošeni na sport”, rekao je Đorđević.

On tvrdi kako hrvatske košarkaše nitko nije smio vidjeti sa srpskima.

“Kad su Hrvati došli u Atenu 1995. godine njihov stol je bio skroz desno u kutu, a naš skroz lijevo. Šalili smo se da je između nas bila Europska unija, plave kacige. Španjolska, Švedska i drugi stolovi. U trenutku kad su ulazili u hotel, Rađa je prošao kraj nas i samo tiho dobacio da su oni na drugom katu i da dođemo da se pozdravimo kao ljudi”, prisjetio se Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.