(VIDEO) Trenutak u vremenu: Biserka Petrović upoznala djevojku koja je bila u Golfu u kojem je Dražen poginuo

Foto: Snimka zaslona

Prošle su 24 godine od smrti legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića. Majka hrvatskog sportskog Mozarta Biserka Petrović srela se s turskom košarkašicom Hilal Edebal, koja je bila s Draženom u Golfu tog kobnog 7 lipnja 1993. godine, na mokroj i kišom okupanoj cesti u Njemačkoj, kad je Dražen stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dražen Petrović napustio je reprezentaciju s kojom je igrao u Poljskoj utakmicu koju bi Hrvatska sasvim sigurno dobila i bez njega, no, Dražen nije bio od onih koji bi birali utakmice, uvijek se rado odazivao pozivu izbornika i bio veliki profesionalac, rijetko viđenog talenta s jednako rijetko viđenim radnim navikama. Naime, Dražen je redovito na treningu ostajao barem sat vremena duže te je vježbao šut.

No, vratimo se Draženu Petroviću i trenutku kada je košarkaška Hrvatska za trenutak stala, dakle, najbolji hrvatski košarkaš napustio je reprezentaciju te se pridružio svojoj tadašnjoj djevojci Klari Szalantzy i košarkašici Hilal Edebal. Petrović je planirao stići do Munchena, no, nažalost, u središnji bavarski grad nikad nije stigao.

Biserka Petrović 24 godine nakon tragedije susrela s tada djevojkom koja je tog kobnog 7. lipnja sjedila na stražnjem sjedalu i imala 23 godine. Tada 23-godišnja košarkašica zadobila je teške ozljede mozga, koje su i uzrokovale amneziju, oporavljala se godinama. Klara, djevojka Dražena Petrovića koja je vozila automobil, prošla je s lakšim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču o Draženu Petroviću, 24 godine poslije, objavio je YouTube kanal TRT World 9. Tom prigodom novinarka je uspjela razgovarati s Draženovom majkom, ali i s Hilal Edebal, koja je tek prije šest godina zapravo shvatila što se sve dogodilo. Toliko je vremena bilo potrebno kako bi u borbi s amnezijom i posljedicama nesreće ipak izašla kao pobjednik. Ako s uopće može govoriti u ovom slučaju o bilo kakvim pobjedama, odlaskom Dražena svi smo izgubili.

Snimili su čak i dirljiv susret u Istanbulu koji je dugo vremena Draženova majka priželjkivala i čemu se tako dugo nadala, a do kojeg iz već navedenih, dakle, objektivnih, razloga nije došlo.  Mama Dražena Petrovića je prilikom susreta, uz suze, rekla: ”Sretna samo, Hilal je zadnja koja je Dražena vidjela...”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.