(VIDEO) Vatreni u Sisku oduševili navijače i spremni čekaju Tursku: Rakitić se vraća u četvrtak?

Foto: Fah

Hrvatska nogometna reprezentacija uveličala je veliku proslavu Segeste u Sisku, navijači Vatrenih oduševljeno su dočekali svoje sportske idole, posebno je veliko oduševljenje izazvao Mario Mandžukić, koji je biriljirao na utakmici i koji je nakon utakmice šakom i kapom dijelio autograme te se fotografirao s bojnim obožavateljima. Nadajmo se da je jedan dio “streljiva” sačuvao za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Nakon spektakla u Sisku zadovoljan je bio ui izbornik Vatrenih Ante Čačić, kako i ne bi kada je hrvatska reprezentacija Segestu pobijedila 8:1.  Novinare je zanimao status Ivana Rakitića, koji se još uvijek nije pridružio suigračima. “Rakitić je, nadam se, riješio svoje privatne probleme, čut ću se s njim večeras. Hoće li igrati protiv Turske? Ako dođe sutra, hoće. A Subašić je dobio nezgodan, bolan udarac, naši fizioterapeuti rade s njim i vjerujem da će biti spreman za utakmicu”, rekao je hrvatski izbornik.

“Hvala Segesti na impresivnoj proslavi 110. obljetnice postojanja i organizaciji utakmice te hvala publici koja je došla u velikom broju,” kazao je hrvatski izbornik Ante Čačić nakon pobjede hrvatske reprezentacije 8-1 protiv Segeste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vatreni” su, ponovimo još jednom, u Sisku uveličali proslavu rođendana najstarijeg hrvatskog kluba i tako nastavili pripreme za kvalifikacijski ogled s Turskom u ponedjeljak na Maksimiru.

“U pripremama smo za Tursku i isprobali smo sve raspoložive snage, imali smo dobrih akcija i bili smo efikasni. Bili smo ozbiljni protiv motiviranog domaćina te moram biti zadovoljan i jer se nitko nije ozlijedio,” dodao je izbornik.

Golove za hrvatsku vrstu zabili su Mario Mandžukić (7,33), Andrej Kramarić (32), Ivan Perišić (40, 45), Nikola Kalinić (54, 65) i Duje Čop (58), dok je ovacije tribina zaradio Luka Kožić koji je u 88. minuti postigao pogodak za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek je važno da su napadači dobri u realizaciji, oni su kruna momčadi, a danas su pogađali i Mandžukić i Perišić i Kramarić i Čop i Kalinić”, istaknuo je Čačić.

Trener reprezentacije Ante Miše pratit će prijateljski susret Turske i Rusije, no Čačić naglašava kako ‘Vatreni’ moraju diktirati razvoj događaja.

Mandzukic, navijaci, igrada, sisak, fah
Mandzukic, navijaci, igrada, sisak, fah

“Potrebno je imati informacije o protivniku, ali Hrvatska mora prvenstveno voditi računa o sebi i učiniti sve što je potrebno da bude na potrebnoj razini za izazov poput kvalifikacija za SP. Ovo je izuzetno teška skupina, možda i najteža s obzirom na četiri sudionika EP-a te ambicioznu reprezentaciju Kosova, no imamo kvalitetne igrače i vjerujem da na kraju možemo do željenog prvog mjesta”, zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija je na sisačke dane ‘ponosa i slave’ došla u skoro punom sastavu. Nedostajali su tek Ivan Rakitić iz privatnih razloga, te Danijel Subašić i Josip Pivarić zbog ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.