(VIDEO) Zlatko Dalić nakon što su Vatreni po prvi puta u povijesti izbjegli poraz od Portugala: ‘Odigrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi puta u povijesti izbjegla je poraz od Portugala, pritom je prvi puta zabila pogodak – strijelac Ivan Perišić. Iako je rezultat 1:1, dakle, povoljan, izbornik Zlatko Dalić ipak nije bio presretan, iako se ne bi moglo reći kako je nezadovoljan uoči Španjolske u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik Dalić bio kratak, no, i jasan.

“Nisam ja ni očekivao spektakl ili neku nogometnu ljepoticu, odigrali smo koliko smo mogli u ovom trenutku. Promijenili smo šest igrača, dali priliku mnogima da se dokažu. Portugal je dobra, vrlo brza momčad, a kod nas ima još stvari koje moramo popraviti. Zato nam je i dobrodošla ova utakmica, da vidimo stvari na kojima moramo raditi”, kazao je hrvatski izbornik, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je put za Europsko prvenstvo, mi smo i dalje u selekciji igrača, htjeli smo vidjeti kako dišu neki igrači. Portugal je imao inicijativu, mi nismo bili dovoljno agresivni, a stajali smo preširoko, pa imali neke probleme na bokovima. U nastavku smo bolje čuvali loptu, ali bilo je to bezopasno, nismo napravili ništa kvalitetnije prema naprijed.”

Izbornik o Mateo Kovačiću i Milanu Badelju, koji su dobili punu minutažu?

“Njih dvojica nemaju puno utakmica u nogama, a i na Svjetskom prvenstvu su imali manju minutažu. To je bio moj plan, htio sam da odigraju cijele utakmice, pa da isprobamo i oba centralna napadača Livaju i Santinija. Htio sam dati šansu svima koji su ovdje prvi put, to je naš plan i program. Nismo izgubili, tako da možemo biti zadovoljni ovim testom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova lica u reprezentaciji, silom prilika bilo je puno promjena?

“Teško je donositi neke odluke nakon pola sata ili 45 minuta, bit će utakmica i vremena za te igrače. Svi će dobiti priliku, a daljnja minutaža ovisi samo o njima samima.”

Dalić je odmarao Perišića i Modrića, koji nisu odigrali cijelu utakmicu. Ipak je pred vratima vrlo jaka Španjolska i Liga nacija?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jesam, htjeli smo sačuvati Modrića i Perišića, ne znam što je sada s Vidom, još čekamo da se vrati sa snimanja. Nadam se da je samo dobio nekakav udarac, ali ništa još ne znamo. I baš smo dobili gol kada je on imao te probleme, a opet smo ga primili iz prekida. Na tome moramo raditi, taj segment igre mora biti bolji. Sada nas čeka Španjolska i Liga nacija, nadam se da će nam Vida biti na raspolaganju…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.