Vođa ove generacije hrvatske košarkaške reprezentacije, Dario Šarić: ‘Kao mladi lavovi smo, moramo se postaviti kao favoriti’

Foto: Instagram

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je na Europsko prvenstvo, u Rumunjsku, s obzirom kako su neki favoriti otputovali bez nekoliko ključnih košarkaša, ali i s obzirom na snagu Hrvatske, naša reprezentacija s pravom se ubraja među one momčadi od kojih se očekuje puno. Možda čak i medalja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, dakle, otputovala u Cluj, a protivnici su skupini bit će im Mađarska, domaćin Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka. Na prvi pogled Hrvatska i Španjolska su favoriti. Međutim, Crnu Goru se ne smije podcijeniti, a ni Češku s obzirom na iskustvo od prije nekoliko godina sa Svjetskog prvenstva.

Mnogi košarkaški stručnjaci smatraju, ne, naravno, bez razloga, kako je rezultat Hrvatske zapravo ovisan o igri vođe ove generacije hrvatske reprezentacije, Darija Šarića, za kojim je prva, i to vrlo uspješna, sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, NBA ligi.  S 23 godine Dario je postao igrač svjetske klase.

Uoči EuroBasketa da je intervju za 100posto.hr te je, između ostaloga, rekao kako vjeruje da s prolaskom skupine Hrvatska ne bi smjela imati problema, sve je, dakle, usmjereno prema Istanbulu, kada počinje nokaut faza, nakon čega više nema popravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno mi je pomogla ta sezona, ne samo zbog iskustva i samopouzdanja, to dobiješ i ako napreduješ kao igrač, a ja jesam. Dosta sam napredovao, djelujem sam sebi dobro, a to mi je najvažnije, kako se sam osjećam”, rekao je Dario Šarić u intervjuu za 100posto u zračnoj luci “Franjo Tuđman”.

Šarić tvrdi da se Hrvatska mora postaviti kao favorit

“U više od 20 godina nismo saznali kako je to kad se uzme medalja, da znamo točan put i recept, više smo u poziciji da smo gladni, kao mladi lavovi i s te pozicije moramo igrati, ali u svim situacijama u kojima smo ‘al pari’ moramo se postaviti kao favoriti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na činjenicu da mnogi Hrvatsku vide u najužem krugu osvajača medalja Šarić ne želi obećavati ništa. Ipak je povukao ručnu kočnicu.

“Sigurno imamo dobru ekipu na papiru i da se možemo nadati medalji. Teško mi je reći da smo favoriti, ne želim stvarati nikakav presing momčadi, trebamo ići utakmicu po utakmicu. Znam da uvijek krenu priče, ali više želim spustiti loptu na zemlju, odvojiti momčad od normalnog svijeta i da pokušamo sami to napraviti i shvatimo da imamo svoju kvalitetu”, poručio je Dario Šarić.

Podsjetimo, posljednju medalju na velikim natjecanjima hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je davne 1995. godine, također na Europskom prvenstvu, radilo se o bronci, a i tada je Hrvatsku s klupe vodio, kao i danas, Aleksandar Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.