Vraća se na Otok: Preuzima li Slaven Bilić klupu škotskog nogometnog velikana?

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik, Slaven Bilić, navodno je jako blizu preuzimanju škotskog velikana Celtica. Naime, mjesto trenera škotskog prvaka postat će slobodno nakon završetka aktualne sezone s obzirom kako sadašnji menadžer Celtica, Neil Lennon, odlazi s obzirom da je na tu ulogu postavljen tek privremeno.

Kandidata za trenersku poziciju u Celticu ne manjka, no, navodno najbolje kotira bivši nogometaš hrvatske nogometne reprezentacije, bivši hrvatski izbornik i bivši trener West Hama, Slaven Bilić. Naime, Bilić je već tri mjeseca bez posla s obzirom da je neslavno završila njegova epizoda u saudijskom Al Ittihadu. Bilić je zaljubljenik u nogomet kakav se igra na Otoku, a trenutno se igra najbolji nogomet u Europi te bi se rado vratio, kad već  ne u englesku ligu i škotska bi na putu povratka bila odličan izbor.

Engleski BBC piše da su pregovori počeli, Bilić je pokazao želju da preuzme Celtic. S obzirom na bogatu povijest spomenutog kluba nikoga ne čudi zanimanje Slavena Bilića, koji sa Celticom želi igrati i Ligu prvaka.

Navodno se pojavila mogućnost da Bilić preuzme škotsku nogometnu reprezentaciju, no, Slaven je navodno odbio takvu mogućnost budući da bi volio više raditi kao trener u klubu.

Bilić se nedavno, nažalost, pojavio u hrvatskoj javnosti, zajedno s još nekoliko legendi Hajduka, kao potpisnik sramotne rođendanske čestitke kontroverznom bivšem jugoslavenskom ministru, Budimiru Lončaru. Lončar je, podsjetimo, itekako zaslužan za uvođenje embarga na uvoz oružja Hrvatskoj i to u jeku velikosrpske agresije. Hrvatska je ostala razoružana te se bila prisiljena braniti od JNA i četnika sama, vlastitim snagama, prije svega zarobljavajući oružje od okupatora ili kupujući na razne načine.

Izvor: narod.hr