Vrsaljko i Schildenfeld o drugoj fazi priprema u Rovinju

Foto: fah

Nakon priprema u Sv. Martinu na Muri hrvatska nogometna reprezentacija od nedjelje trenira u Rovinju, a braniči Šime Vrsaljko i Gordon Schildenfeld ističu zadovoljstvo odrađenim i dobrom atmosferom na pripremama za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza “Vatrenih” je prijateljska utakmica u Koprivnici u kojoj su svladali slabašnu Moldaviju sa skromnih 1-0.

“Protiv Moldavije smo dobro ušli u utakmicu i stvorili smo dosta šansi, ali ih nismo realizirali. To je vjerojatno zbog umora, jer smo naporno trenirali. Kad budemo svježiji bit će bolje”, izjavio je u ponedjeljak Šime Vrsaljko, desni branič Sassuola.

“Noge su nam u Koprivnici bile jako teške. Nakon lakših treninga i taktičkog uigravanja već u sljedećoj utakmici bit će bolje. Susret s Moldavijom imao je svoju svrhu, pobijedili smo, i to je to”, ocijenio je stoper Dinama Gordon Schildenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciji su se priključili Darijo Srna, Ivan Rakitić i Mario Mandžukić, a u četvrtak dolaze Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji su prije dva dana s Realom osvojili Ligu prvaka.

“Svi ćemo to proslaviti nekom večerom i druženjem. Svaka im čast, to je veliko priznanje za svakog igrača, a Real Madrid je pokazao da je na vrhu, tamo gdje treba biti”, smatra Schildenfeld.

Izabranici Ante Čačića od nedjelje treniraju u Rovinju te čekaju prijateljski ogled sa San Marinom, 4. lipnja u Rijeci (20.15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokušat ćemo što bolje odraditi treninge, kao i u Sv. Martinu na Muri, te iskoristiti ovih četiri-pet dana za uigravanje. Što se tiče izbora igrača za zadnju liniju, slijedimo izbornika na treninzima i on će odlučiti o najboljem rješenju. U grupnoj fazi čekaju nas Turska, Češka i Španjolska, sve su to dobre reprezentacije. Uostalom, danas se za nikoga ne može reći da je lagan protivnik. Moramo se usredotočiti na sebe i svoj rad, te pokušati napraviti što bolji rezultat”, kazao je Vrsaljko.

Schildenfeld je svjestan da svi hrvatski navijači očekuju prolazak u drugi krug.

“U Sv. Martinu na Muri sve je dobro prošlo, sad ulazimo u zadnju fazu. Atmosfera nam nikada nije bila problem, uvijek smo imali fantastične momke i karakterne igrače. Pokušavamo ukomponirati treninge i druženja da nam svima bude bolje. Skupina je jako teška, možemo napraviti nešto samo ako budemo pravi. Svi očekuju taj iskorak, da prođemo u drugi krug i pokažemo koliko možemo”, rekao je Schildenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Vrsaljka je odlična sezona u talijanskom Sassuolu i za njega se interesiraju veliki europski klubovi, a najuporniji su Napoli te Atletico Madrid.

“Svjestan sam situacije, no isključivo sam koncentriran na reprezentaciju i želim razgovarati samo o tome”, ističe Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.