Vuelta a espana: Poljak Tomasz Marczynski pobjednik šeste etape, Froome zadržao vodstvo

Foto: fah

Poljak Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) pobjednik je šeste etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Vuelta a espana” vožene od Vila-Reala do Sagunta u dužini od 204.4 kilometra, dok je Britanac Chris Froome (Sky) zadržao vodeće mjesto u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marczynski se sa sunarodnjakom Pawelom Poljanskim (BORA) i Španjolcem Enricom Masom (Quick-Step) izdvojio iz skupine bjegunaca, te je ta trojka uspjela zadržati prednost na čelu utrke sve do cilja. U završnom sprintu Marczynski se pokazao najboljim taktičarom, prepustio Masu da ga vodi, da bi ga u završnici lakoćom pretekao. Poljanski je na kraju bio drugi, a Mas treći.

Na posljednjem usponu dana, Garbiju koji se nalazio 35 kilometara prije cilja, napao je Alberto Contador, a od favorita njegovo ubrzanje je mogao pratiti samo Froome. Iako su ostvarili prednost od 20-ak sekundi u odnosu na konkurente, do cilja ju nisu uspjeli zadržati pa su svi favoriti ostvarili isto vrijeme.

najveći gubitnik ispao je Amerikanac Tejay van Garderen (BMC), on je do ove etape držao drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, ali je zbog dva pada od kojih se drugi dogodio niti pet kilometara prije cilja, izgubio 20 sekundi i pao na četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest dana Froome ima 11 sekundi prednosti u odnosu na drugog Kolumbijca Estebana Chavesa (Orica) odnosno 13 sekundi ispred trećeg Irca Nicolasa Rochea (BMC).

REZULTATI,
6. ETAPA:
1. Tomasz Marczynski (Polj/Lotto-Soudal) 4:47:02
2. Pawel Poljanski (Polj/BORA) isto vrijeme
3. Enric Mas (Špa/Quick-Step) isto vrijeme
4. Luis Leon Sanchez (Špa/Astana) +8
5. Jan Polanc (Slo/UAE Emirates) +8
6. Warren Barguil (Fra/Sunweb) +26
7. Giovanni Visconti (Ita/Bahrain) +26
8. Chris Froome (VB/Sky) +26
9. Fabio Aru (Ita/Astana) +26
10. Jack Haig (Aus/Orica) +26

UKUPNO:
1. Chris Froome (VB/Sky) 22:54:37
2. Esteban Chaves (Kol/Orica) +11
3. Nicolas Roche (Irs/BMC) +13
4. Tejay van Garderen (SAD/BMC) +27
5. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +36
6. David De La Cruz (Špa/Quick-Step) +40
7. Fabio Aru (Ita/Astana) +49
8. Adam Yates (VB/Orica) +50
9. Michael Woods (Kan/Cannondale) +1:13
10. Simon Yates (VB/Orica) +1:26

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.