U zadnjih 12 mjeseci puno se toga promijenilo, osim jedne stvari: Glavna tema – Novak Đoković!

Foto: fah

Pomislili biste da je u Hrvatskoj posljednjih dana glavna tema, tema svih tema, nezavidan položaj Agrokora i još nezavidniji položaj svih onih koji ovise o Agrokoru, odnosno o svojim plaćama s kojima ionako jedva preživljavaju iz mjeseca u mjesec, čekajući Godota nadajući se da će ipak biti bolje – jednog dana.  No, takav osjećaj, naravno, vara, ima u ”regionu” onih kojima ide još gore, tema svih tema, ne samo sportska, u Hrvatskoj je srpski tenisač Novak Đoković, koji je ušao u tešku krizu i već mjesecima ne zarađuje milijune godišnje nego tek nešto manje. Da sve bude puno gore i panike vrijedno pobrinuli su se španjolski novinari, u suradnji s hrvatskim i srpskim,  napokon su uspjeli otkriti kako Đoković uopće više i ne jede meso, iako se svježe meso još uvijek može pronaći na policama Konzuma ili u Konzumovom ”frižideru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno više prostora Đokoviću nego Marinu Čiliću i ”društvenim temama…”

Prije samo godinu dana dionice Novaka Đokovića bile su postojanije od Agrokorovih u zlatnim vremenima, svakako su kotirale puno bolje nego dionica Donalda Trumpa , koji je unatoč posvemašnjem trudu ”tolerantne” ljevice postao najmoćniji političar svijeta, što znači da su mu i dionice skočile. Godinu dana je prošlo, u tih se 12 mjeseci puno promijenilo, osim nekoliko naizgled nevažnih detalja, HDZ je i dalje na vlasti, ali ni HDZ nije u formi kao što je nekoć bio, usporedno s padom forme Novaka Đokovića u formi je padao hrvatski premijer Andrej Plenković, koji se u relativno kratkom roku, brže nego što se Đoković odrekao mesa, riješio nekoliko ključnih igrača iz tima bivšeg izbornika Tomislava Karamarka, čiji je tim pobjeđivao, iako nije briljirao. Otprilike kao nekoć Otto Barić na klupi Vatrenih.

Misteriju Novaka Đokovića napokon je riješio bivši izbornik srpske Davids Cup reprezentacije Bogdan Obradović koji je za španjolski As otkrio što je to uzdrmalo Đokovića i zašto je ipak u Hrvatskoj TOP tema tenisač koji dolazi iz države koja je prije koju godinu učinila sve, srećom bez uspjeha, da Hrvatske ne bude te da hrvatski tenisači budu tek sparing partneri Novaku Đokoviću na treninzima. Ne pišu ”tolerantne” Novosti o prehrambenim problemima Novaka Đokovića, bez sumnje jednog od najboljih tenisača svih vremena, oni se bave temom ”vječne ugroženosti’ privilegiranih, no, zato javnu televiziju, kako smo mogli vidjeti i čuti iz razgovora novinarke spomenute televizije i Gorana Ivaniševića, muče silne brige. Ne pitanja novinarke HRT-a uglavnom odgovora nema.  Kad će se napokon vratiti Novak Đoković i je li njegov povratak usko povezan s njegovim načinom prehrane kako to pojednostavljeno tvrdi bivši srpski izbornik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bakini kolači i veganska hrana

“Novak Đoković je potpuno istrošio i ispraznio svoje tijelo. Počeo je jesti radikalno vegansku hranu bez imalo mesa. To je katastrofa. Michael Phelps se ubija u bakinim kolačima i hrani, pa onda ruši svjetske rekorde. Uvukao se u neke čudne priče”, tvrdi bivši izbornik reprezentacije Srbije.

“Ja sam prvi imao problema s tim tipom. On je uvjerio Novaka da je prehrana najvažnija, što je potpuno krivo. Novak je promijenio svoju rutinu, sad više meditira nego što trenira. U tenisu ti se igra potpuno promijeni ako promijeniš reket. Zamislite što se dogodi kad promijeniš stanje uma. Jasno mi je da mu je obitelj na prvom mjestu. Ali pogledajte Federera. Ima četvero djece i suprugu pa igra nevjerojatno”, rekao je Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Đoković je prije znao vikati na terenu, a sad igra bez emocija. Nema u njemu više one kompetitivnosti, one energije. Ali koliko sam čuo, počeo je ponovno normalno jesti, valjda se i u njemu nešto probudilo i vjerujem da će opet biti onaj stari”, dodao je srpski trener. Obradović za sve krivi mentalnog trenera Novaka Đokovića Pepe Imaza koji zadnjih petnaestak mjeseci ”nadzire mentalno zdravlje” nekoć najboljeg tenisača svijeta. Rezultati su, nažalost po Noleta, vidljivi.

Možda je čovjeku jednostavno dosta, a možda ima i boljih?

Kad je Obradović spomenuo Federera recimo tek usput kako se ”kralj” ove godine vratio u ranu mladost, igra, pobjeđuje, trči kao nekad, a kad je tako nema mentalnog trenera koji se s time može nositi, pa čak i kad bi se Novak Đoković vratio mesu. Federer nije bez razloga najbolji svih vremena, što mu gotovo svi priznaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je također da se Đoković promijenio na terenu, što tvrdi i bivši srpski izbornik, djeluje kao ispuhani balon, bez emocija, ne viče tijekom meča… No, možda ipak nije riječ o mentalnim problemima, možda se zapravo i ne radi o problemima, pa je onda i zabrinutost ”regiona” bez osnova, možda je ipak riječ o ”fenomenu” koji se tako često događa s vrhunskim sportašima koji su osvojili sve ili gotovo sve što se osvojiti moglo? Možda se ipak radi o zasićenju? Prioriteti se s vremenom mijenjaju, zašto ne bi i kod Đokovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.