Zagreb domaćin Europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski športski savez slijepih bit će od 30. svibnja do 2. lipnja domaćini 19. IBSA europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne koje će se održati na kuglani Kuglačkog športskog kluba Grmoščica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na legendarnoj kuglani u Ilici 298 nadmetat će se 84 kuglačice i kuglača iz Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Poljske i Hrvatske.

“Iza nas su naporne pripreme koje smo odradili u Ravnoj Gori i završno uigravanje proteklog vikenda u Zagrebu. Očekujemo uspješan nastup i ne bježimo od uloge favorita za osvajanje ekipne medalje kod kuglačica i kuglača te u još nekoliko pojedinačnih disciplina. Prošle godine smo se vratili iz rumunjskog Targu Muresa sa šest zlata, tri srebra i dvije bronce i kada bi ponovili taj rezultat i na domaćoj kuglani bili bi izuzetno zadovoljni”, izjavila je za Hinu izbornica hrvatske vrste i ponajbolja prošlogodišnja kuglačica u izboru HPO-a Ruža Markešić.

Kuglačice i kuglači s oštećenjem vida natječu se u tri kategorije B1 za slijepe te u B2 i B3 za slabovidne i u svim kategorijama će nastupiti i 16 hrvatskih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bila domaćin ponajboljim europskim kuglačicama i kuglačima s oštećenjem vida 2005. u Rijeci te 2016. u Koprivnici, a ovo domaćinstvo smo dobili nakon što je Češka odustala od organizacije prvenstva kojeg će HPO organizirati uz podršku Grada Zagreba i Središnjeg državnog ureda za šport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.