Zapad nadigrao Istok, Westbrook MVP

Momčad Zapada pobijedila je momčad Istoka sa 163-158 l Westbrook, u nedjeljnoj NBA All-Star utakmici u rasprodanom Madison Square Gardenu u New Yorku, uz 41 poen najboljeg igrača utakmice Russella Westbrooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munjeviti bek Oklahoma City Thundera Russell Westbrook bio je u briljantnom izdanju u noći s nedjelje na ponedjeljak u Madison Square Gardenu i približio se na samo jedan poen od All-Star rekorda Wilta Chamberlaina koji je 1962. postigao 42 koša.

Westbrook je veći dio utakmice proveo u zraku i većinu od 41 poena postigao atraktivnim zakucavanjima. Već u prvom poluvremenu je nagovijestio svoju veliku večer kad je za samo 11 minuta postigao 27 koševa, što je novi All-Star rekord za jedno poluvrijeme.

“Osjećam se blagoslovljeno pokraj svih tih velikih igrača. Odmah sam pogodio nekoliko šuteva i ostao agresivan do kraja”, izjavio je nakon svoje sjajne predstave Russell Westbrook koji je utakmicu završio sa šutom 16/28 iz igre, uz pogođenih pet trica te potpuno zasluženo odnio nagradu za najkorisnijeg igrača utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sam početak dvoboja u Madison Square Gardenu ostat će zapisan u povijesti, jer se prvi put dogodilo da se pri podbacivanju lopte za prvi napad na All-Star utakmici bore braća. Naime, za Istok je u početnoj petorci na centarskoj poziciji bio Pau Gasol, a za Zapad je u istoj ulozi bio njegov mlađi brat Marc, obojica španjolski reprezentativci. Stariji brat je odnio pobjedu u podbacivanju, ali se mlađi brat sa svojim suigračima veselio na kraju utakmice.

U atraktivnom nadmetanju, igrači s obje strane sudjelovali su u postavljanju još jednog rekorda, onog po ukupnom broju postignutih koševa. Igrači Zapada i Istoka zajedno su ubacili 321 koš, što je najviše u povijesti All-Star utakmica.

USA BASKETBALL NBA
Uz Westbrooka, kod pobjednika je zvijezda Houstona i najbolji strijelac NBA lige James Harden postigao 29 koševa, uz osam skokova i isto toliko asistencija. Pobjednik natjecanja u pogađanju trica, Stephen Curry iz Golden Statea, dvoboj je završio s 15 poena i devet skokova, dok je Chris Paul iz LA Clippersa uz 12 koševa imao i 15 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitničku momčad je s 30 koševa predvodio LeBron James. Zvijezdi Clevelanda nedostajala su još samo dva poena da prestigne rekordera Kobeja Bryanta po ukupnom broju postignutih koševa (280) na All-Star utakmicama. Kyle Korver iz Atlante stigao je do 21 poena pogodivši sedam trica, a bek Washingtona John Wall zaustavio se na 19 koševa.

Bila je to treća pobjeda Zapada u posljednja četiri All-Star dvoboja, ali u ukupnom omjeru Istok i dalje vodi s 37-27. Za ovu pobjedu svaki je od igrača pobjedničke momčadi zaradio 50.000 američkih dolara, dvostruko više od poraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.