Zar netko doista misli da je Francusku lako pobijediti? Legenda hrvatskog rukometa: ‘Da nije bilo par laganih golova tko zna kako bi završilo’!?

Foto: Snimka zaslona

Nažalost, nakon velike pobjede hrvatske rukometne reprezentacije protiv aktualnih svjetskih prvaka, Francuske, ostaje dojam kako se dio hrvatskih medija trudi omalovažiti ovaj uspjeh, kojim je Hrvatska ispunila cilj – osigurala kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, kao i borbu za peto mjesto na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar doista nakon svega, bez obzira u kojem stanju bila Francuska, misli da je aktualnog svjetskog prvaka lako pobijediti? Naime, nisu to uspjeli ni Nijemci pred svojom fanatičnom publikom, ni uz pomoć sudaca.  Francuska sasvim sigurno nije protiv Hrvatske odigrala svoju najbolju utakmicu na turniru, ni blizu, niti su bili motivirani kao što će biti u polufinalu protiv Danske, no, opet su igrali u jakom sastavu, s Karabatićem, dok su Hrvatsku do zasluženog trijumfa nosili debitanti, što se namjerno zaboravlja ne bi li se omalovažila uloga izbornika Line Červara.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju legendarno bivše krilo hrvatskog rukometa, Nikša Kaleb, komentirao je pobjedu protiv Francuza.  ”Francuzima su misli zasigurno bile već u polufinalu, a nama da spasimo obraz. Oni su svoj dio posla napravili ranije, što smo mi nismo napravili protiv Brazila.

No, ako Francuzi nisu bili sasvim koncentrirani na utakmicu s Hrvatskom, to ne znači da nisu igrali maksimalno, pokušali su pobijediti, ali je naša obrana bila jako dobra. Posebno je Duvnjak odigrao savršeno u obrani, uz potporu Mandića, Muse, Vrankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao navijač sam frustriran što Šego dobiva nagradu za igrača utakmice u pobjedi nad svjetskim prvacima Francuzima, a taj isti Šego je protiv Brazila tako reći više bio na klupi nego na golu, jer smo velik dio utakmice igrali sa sedam igrača u polju”, kazao je Kaleb. Naravno ovo je išlo na račun izbornika Červara.

”S ovakvim pristupom kakvog smo imali sinoć protiv Francuske, što bismo tek učinili Brazilu, čiji su igrači poslije izjavljivali kako su pobijedili velikane. U našoj normalnoj igri, mi protiv njih možemo povesti s pet-šest razlike, nakon toga bi se oni predali.

U konačnici je ovo prvenstvo za našu reprezentaciju pozitivno, jer cilj koji se isticao uoči odlaska u Njemačku je ispunjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborili smo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali smatram da imamo kvalitetu za borbu za medalje.

Tražiti od ovakve momčadi ‘samo’ da izbori te kvalifikacije je po meni podcjenjivanje. Ako izborimo peto mjesto, to će biti isti plasman kao i prije godinu dana na Euru u Hrvatskoj, mislim da imamo kvalitetu za više od toga”, poručio je Kaleb, koji je ipak podcrtao činjenicu da su veliki dobitak hrvatskog rukometa Šipić i Mandić, kao i Marin Šego. Sve je njih na SP zvao Lino Červar.

”Naša obrana je dobila utakmicu, jer da nije bilo par laganih golova kao što su Mandićevi iz kontri, onda bismo se mučili šest na šest i pitanje je kako bi susret završio”, kazao je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao bivši rukometaš Kaleb sasvim sigurno zna da se tako takve utakmice dobivaju, odnosno, da pobjednika u utakmicama koje se igraju ”na jednu loptu” odlučuju detalji, sitnice. Naime, mogli bi se tako pitati ”što bi bilo kad bi bilo da je bilo” protiv Njemačke i da suci nisu sudili kako su sudili. Kamo bi nas to odvelo? Primjerice, što da su se protiv Njemačke samo dvije lopte više odbile nama u ruke, a ne Nijemcima? Koliko bespotrebnih pitanja… Što da Brazilci nisu s gola na gol gađali kao da im je netko ugradio snajpere u ruke i da su imali put s ”tribina” oko pedeset posto, a ne skoro 100 posto? Tada bi Hrvatska, kako god loše igrala, u drugom dijelu slomila Brazil.

O hrvatskom napadu na SP-u…

”Nažalost, u napadu ima samo jednu fintu. Uz mlade igrače, imamo Duvnjaka i Horvata koji bi još par godina trebali biti jedni od nositelja reprezentacije. Što se tiče igrača, njima kapa dolje za sve na ovom prvenstvu, oni su svoj dio posla napravili.

No, kao što igrači pritisnuti ozljedama ili godinama završavaju karijere, tako nešto bi se nakon prvenstva trebalo dogoditi i na drugim razinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bih precizirao na koga točno mislim, neka ostane na ovome pa neka se oni misle”, zaključio je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.