Zekić o životu i radu u najsiromašnijoj zemlji Europe

Foto: snimka zaslona

Hrvatski sportaši i u ovim neobičnim vremenima raštrkani su diljem svijeta. Zoran Zekić prije godinu dana rastao se s Osijekom, nije dugo bio bez angažmana, vratio se na istok Europe. U moldavskom Šerifu taj 45-ogodišnji trener niže uspjehe. Prenio nam je svoje dojmove o situaciji u Moldaviji za vrijeme pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kao i kod nas je sve neka vrsta samoizolacije, sve manje kontakata. Neko vrijeme smo trenirali u grupama, sada smo i to prekinuli, očekuje nas nekakav vrhunac u sljedeća dva tjedna. Ima dosta Hrvata ovdje, većinom Slavonaca, četiri člana stručnog stožera, četiri igrača, neki su i s obiteljima, pa je veća odgovornost, rekao je za HRT.

Kako Zoran Zekić provodi dane?

– Puno spavam, pijem puno kave. Malo čistim, malo perem, čitam nešto stručne literature. Pokušavam u svemu tome pronaći nešto dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kuha?

– Kuham sve, najviše mi pašu dobre juhe.

Moldavija je najsiromašnija zemlja Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već smo neka tri tjedna u karanteni, ljudi su dosta disciplinirani, napravili su sve što mogu. Jedino ako dođe do neke ozbiljnije situacije, ne znam koliko su sposobni nositi se s ovom bolešću kad je to problem i najbogatijim državama.

U Moldaviji ima najviše smrtnih slučajeva povezanih s alkoholom.

– Definitivno postoji problem alkohola. Alkohol je najjeftiniji proizvod u Moldaviji. U ovom gradu je jedna od najboljih tvornica konjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zekić je u Tiraspolu, koji je 80-ak kilometara od Kišinjeva, a dodatno je izoliran jer je Tiraspol u nepriznatoj ruskoj separatističkoj republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.