Željko Musa: ‘Možemo mi ‘skinuti’ i Francuze, ali nismo još došli do njih’

Foto: fah

Željko Musa, pivot hrvatske rukometne reprezentacije, igra sjajno na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da smo bili ozbiljni, koncentrirani, da je pristup bio vrhunski i da smo njime lomili protivnike. Najteže je ispalo uz Španjolsku protiv Islanda, no bilo je tu dosta nervoze, treme kod mlađih igrača, i to se odrazilo na igru. Nakon toga smo krenuli bolje, i tako želimo nastaviti”, komentirao je prolazak skupine.

Španjolska je doista bila vrh?

“Bili smo gusti protiv Španjolske, zatvorili smo im igru s pivotom, pa su morali tražiti druga rješenja na koja nisu navikli. Onda smo ih agresivnom 5-1 natjerali na trčanje, a nisu više tako mladi da se s tim lako nose. U nastavku susreta promijenili su postavu, bili brži, ali mi smo bili na jednakoj razini i mislim da smo ih potpuno nadigrali”, dodao je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos mladih igrača?

“Puno su pridonijeli mladi igrači u priči, trude se da se dokažu, rade bolju konkurenciju, zdravu, i budućnost će sigurno biti svijetla kad su oni u pitanju. Kako se ponašaju kada su već na prvom natjecanju ovakvi kakvi jesu, to sve govori”, kaže.

Što je s Njemačkom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nijemci su mlada selekcija, jako opasna, mogu odigrati odlično, a mogu se lako i raspasti. To se i dogodilo u prvom krugu. Znam ih jako dobro. Igraju 6-0 obranu, imaju dva odlična vratara. Lemke i ja smo bili najbolji obrambeni par Bundeslige u Magdeburgu, osvojili smo Kup Njemačke. On je velika snaga te reprezentacije koja okuplja igrače koji svaki tjedan igraju teške utakmice. To treba respektirati”; smatra.

A Francuska?

“Mislim da se može, ali nismo još došli do njih. Držimo se toga i tako nek’ ostane. Kad dođe vrijeme, mislit ćemo o njima”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.