Zinedine Zidane želi biti francuski izbornik, zašto to neke brine?

Foto: fah

Trener Reala Zinedine Zidane nedavno je javno priznao kako ima želju voditi reprezentaciju svoje zemlje s kojom je kao igrač osvojio naslov prvaka svijeta te jednom igrao u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije nekoliko godina ovaj je trofejni trener preuzeo klupu Real Madrida, s kojim je napravio nevjerojatne rezultate u seriji s obzirom kako je tri godine zaredom uspio osvojiti naslov Lige prvaka. Iako je još uvijek na Realovoj klupi mnogi smatraju kako ovaj francuski stručnjak neće dugo sjediti na klupi madridskog kluba s obzirom kako ove sezone Kraljevi i ne blistaju, naprotiv. Mnogi smatraju kako će se prije ili poslije želja Zinedine Zidanea da preuzme izborničku poziciju i sjedne na klupu aktualnog prvaka svijeta ostvariti, bez obzira što je aktualni izbornik Francuske Didier Deschamps ostvario sjajne rezultate, pojavile su se spekulacije da bi se nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva on mogao povući s mjesta izbornika.

Iako je želja Zinedine Zidanea više nego legitimna, budući kako se radi o ponajvećoj legendi francuskog nogometa, ima i onih koji s time nisu presretni te su francuski mediji poslali upozorenje čelnicima Saveza jer vjeruju da znaju što će Zidane napraviti kad postane izbornik. Neki francuski mediji objavili su da će Zidane u tom slučaju u nacionalnu momčad sigurno vratiti Karima Benzemu s kojim u Realu ima odličan odnos.

Podsjetimo, već godinama kontroverzni Benzema ne igra za reprezentaciju Francuske zbog skandala i ucjene suigrača, ali povratkom Zidanea to bi se, smatraju neki francuski mediji, moglo promijeniti, a što bi moglo uništiti dobru atmosferu unutar momčadi koja je na SP-u u Rusiji prije dvije i pol godine osvojila naslov prvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.