Životna bitka Nikole Pokrivača: Ne pomišlja na neuspjeh, a snagu mu daje obitelj i posebno trogodišnja kći Nika

Foto: Snimka zaslona/Nova TV

Pred njim je bila obećavajuća karijera, dogurao je do reprezentacije, a onda se suočio s izazovom života, našao se u bitci u kojoj nema pravila i ne vrijedi sportski fair-play.  Nikola Pokrivač, nažalost, po treći je put čuo lošu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rak koji ga je razarao ponovno se vratio, spas bi mu mogla biti transplantacija matičnih stanica. Javnost se dosta senzibilizira za životnu bitku poznatog nogometaša, u razgovoru za emisiju ”Provjereno” NOVE TV Pokrivač je iskreno s javnošću podijelio svoja nadanja, svoje strahove, uz najveći nadu koju trenutno može imati – pronaći odgovarajućeg donora.

“Prvi i drugi put je bilo stvarno teško, ali znao sam što me čeka ako mi se vrati treći put. Mogu reći da mi je ovo sada najgore palo jer sad stvarno ne ovisim sam o sebi. Ne mogu sam sebi pomoći kao do sada i stvarno mi treba netko tko će mi donirati i tko će mi odgovarati”, rekao je bivši Vatreni, Nikola Pokrivač, u emisiji ”Provjereno.”

Život ovog hrabrog sportaša koji se ne predaje ovisi o svakom novom upisu u Registar darivatelja matičnih stanica, u koji je upisano više od 54 000 darivatelja, da bi iz njega bilo izdano 70 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Naravno, transplantacija neće biti i posljednji čin ove bitke, iako je najvažniji. Naime, nakon transplantacije postoji mogućnost da tijelo Nikole Pokrivača odbaci tuđe matične stanice. Tada također sljede veliki izazovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o tome, pa i o svemu ostalome, kaže Nikola?

“Kažu da je vrsta transplantacije koju ću sad raditi najsigurnija. Ima ljudi kojima se vraćalo puno puta, i onda im se nakon te transplantacije više nikada nije vratilo. Ne želim uopće razmišljati o neuspjehu. No, kad se izliječim i kad sve bude dobro, opet ne znam što me čeka sutra jer će me ovo pratiti cijeli život!”

Kako piše portal dnevnik.hr u četiri dosadašnje akcije prikupljeno je 420 uzoraka, svakodnevno Nikoli stižu poruke podrške kako javnosti tako i zainteresiranih donora. Naravno, takav odziv javnosti dirnuo je sportaša, koji svoje ganuće nije mogao sakriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam izabrati riječi za sve te ljude. Ovim putem mogu im svima zahvaliti, reći veliko hvala, a sad kad sve to prođe, kad se izliječim, onda ću se na neki drugi način svima zahvaliti – ne znam još kako, ali hoću nekako”, kazao je Nikola, koji početkom sedmog mjeseca ide na novi pregled, da bi se nakon toga vratio u Poreč na odmor. Snagu mu daju prijatelji, obitelj i posebno trogodišnja kći Nika.

“Svaki trenutak hoću biti njom. Jako mi je teško kad igram, kad sam na pripremama negdje pa ju ne vidim po deset dana i zato sada kad sam slobodan, pa makar i u ovim teškim trenucima, hoću svaki trenutak biti s njom. Kad sam s njom, nikad nisam tužan i skoro nikad se ni ne sjetim ove bolesti“, kaže Nikola i dodaje kako mu puno pomažu i prijatelji. “Prijatelji mi znače skoro sve. Imam dosta prijatelja, ali imam par pravih s kojima sam od rođenja, koje znam cijeli život ili dugo godina, bez njih bi stvarno bilo teško”, izjavio je Pokrivač, koji čak i u ovom trenucima ne odbacuje mogućnost povratka na nogometne travnjake.

“Želja svakog igrača je igra u hrvatskoj reprezentaciji, meni se to ostvarilo i imao sam čast s hrvatskom reprezentacijom biti na prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine. To će mi ostati za cijeli život i mogu reći da mi je to najveće dostignuće u nogometu. Ja sam zadovoljan s ovim što sam postigao i eto, da nije bilo ovih problema, sigurno bih još igrao. Ovako, ne znam za daljnju budućnost. Još nisam rekao konačno ‘ne’ igranju nogometa, dva put sam se vratio, zašto ne bih i treći put”, zaključio je za Provjereno, Nikola, a prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.