Zlatko Dalić uoči Engleza poručio: ‘Nismo se došli braniti, znamo što hoćemo’

Foto; fah

Engleska i Hrvatska sutra igraju prvu utakmicu skupine D na Wembleyju, utakmica se igra u 15 sati, a bit će to svojevrsna repriza polufinala sa Svjetskog prvenstva u Rusiji od prije tri godine, tada je Hrvatska nakon produžetaka slavila 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakl na Wembleyju najavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić:

”Protiv Engleske ćemo imati moćnu, potentnu i agresivnu ekipu”, najavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjem virtualnom druženju s novinarima uoči nedjeljnog otvaranja Eura protiv Engleske te je nastavio:

“Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu momčad i mislim da smo za sutra odabrali najbolje igrače i taktiku. Imat ćemo moćnu, potetnu i agresivnu ekipu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš izbornik smatra da je Engleska jedan od favorita turnira, međutim, tvrdi kako naši igrači neće kalkuliati.

“Svjesni smo da igramo veliku utakmicu protiv domaćina i jednog od favorita prvenstva. Svjesni smo da opasnost prijeti sa svih strana. Moramo bit kompaktni i borbeni. Nismo se došli braniti. Start je jako bitan, kako bi dobili novo sampouzdanje za iduće nastupe. Nemamo pravo kalkulirati, znamo što hoćemo. Pokušat ćemo raditi visoki presing kad god možemo.

Bit ćemo spremni na sve engleske sustave igre. Nema se puno smisla opterećivati hoće li igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Bitno je da se odupremo pritisku, da kroz posjed lopte dođemo do naših prilika. Mislim da niti mi njih niti oni nas ne mogu previše iznenaditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik tvrdi da se Engleska vraća u vrh svjetskog nogometa.

“Engleska se vraća u vrh nogometa, imaju veliki izbor mladih i kvalitetnih igrača, moć, snagu, brzinu, te ekipu gladnu trofeja.”

I na kraju Dalić je pohvalio nezaobilaznog kapetana Vatrenih Luku Modrića, koji sjajno igra i u 36. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što god da kažem o Luki, bit će premalo. On u 35, 36 godini igra sjajan nogomet. Nakon Rusije mislili su da će se ugastiti, no on je sve bolji i bolji. On je primjer svima drugima i mislim da će dugo trajati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.