Zlatko Kranjčar ima razloga za nezadovoljstvo uoči europskih izazova: ‘Nismo bili na potrebnoj razini’

Foto: fah

Trener Dinama Zlatko Kranjčar bio je izuzetno nezadovoljan nakon što je u Maksimiru jedva izbjegao poraz od vodeće momčadi HNL-a, Slaven Belupa iz Koprivnice. Rezultat od 1:1 ne može zadovoljiti Dinamove ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nekoliko dana prije uzvratne utakmice 3. pretkola Lige pvaka protiv imenjaka iz Tbilisija Dinamo nije igrao dobro. No, Kranjčar je uglavnom imao zamjerke na račun napadača, iako čitava momčad nije djelovala onako kamo smo u HNL-u od Dinama navikli.

Foto: fah
Foto: fah

“Slaven Belupo je odigrao jednu jako dobru utakmici, nismo bili na razini koju sam očekivao. Moram reći da sam prije utakmice upozoravao koliko su ovakve utakmice opasne, bez obzira što smo odmarali neke igrače očekivao san više od onih koji su igrali. Bili smo prespori, iako smo imali ritam utakmice. Belupo je odlično koristio našu sporost i stvarao opasne situacije iz kontri”, rekao je Cico Kranjčar koji je ipak stao na loptu i okrenuo se budućnosti, odnosno Europi. “Rezultat je za nas ipak dobar jer smo zabili gol na kraju, ukupno gledano ne mogu biti zadovoljan jer nismo igrali kako Dinamo treba igrati”, izjavio je trener modrih.

Foto: fah
Foto: fah

“Napadači nisu bili na razini, od njih sam tražio agresivnost. Da je Fernandes zabio zicera s početka utakmice vjerojatno bi gledali drugačiju utakmicu. Ponavljam, nemamo egzekutora, ali radimo na treningu upravo na tome i vjerujem da ćemo već sutra nakon analize biti bolji”, poručio je Kranjčar, koji je na poluvremenu, kod rezultata 0:0 napravio dvije zamjene nezadovoljan načinom na koji mu momčad funkcionira na terenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Morali smo nešto promijeniti jer je bilo jasno da nismo na očekivanoj razini. Imali smo nekoliko lijepih šansi, njihov golman je par puta jako lijepo reagirao” rekao je Cico.  Trener modrih je komentirao i način na koji je igrao Dinamov vezni red. “Već sam neki dan rekao da se Antolić jako puno troši, nema puno pomoći drugih u veznoj liniji, pa se zbog toga čini da jako griješi, iako on kvalitetno odradi ono što se od njega traži. Od Anre Ćorića sam traćio da potvrdi kvalitetnu igru iz prošle utakmice, ne može se reći da se nije trudio, ali nije bio na toj razini. Nisam zabrinut, Ante je mlad igrač i to je normalno”, zaključio je Dinamov trener.

Foto: fah
Foto: fah

Naravno, trener Slaven Belupa Željko Kopić bio je zadovojan igrom i bodom, iako je Slaven mogao čak i do punog plijena. “Mi smo odigrali jednu jako dobru utakmicu, taktički čak izuzetno dobro, poštivali dogovoreno, igrali na visokom intenzitetu. U prvom smo poluvremenu imali  dvije situacije da utakmicu prelomimo, dok nas je u drugom dijelu Dinamo natjerao na defenzivu. Teško je kada u zadnjim minutama primite gol, ali generalno sam zadovoljan dečkima i igrom. Dinamu želim uspjeh u Europi”, kazao je nakon utakmice trener “farmaceuta” Željko Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.