Zlatko Mateša imenovan za člana Temeljnog odbora Svjetske antidopinške agencije

Foto: fah

Predsjednik Udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC) šeik Ahmad al-Fahad al-Sabah imenovao je predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Matešu za jednog od četiri predstavnika ANOC-a u Temeljnom odboru Svjetske antidopinške agencije (WADA), stoji u priopćenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temeljni odbor WADA-e najviše je tijelo upravljanja i odlučivanja ove neovisne međunarodne organizacije, a broji ukupno 38 članova koji predstavljaju dionike Olimpijskog pokreta te javne institucije sa svih kontinenata.

Olimpijski pokret je zastupljen sa 18 članova, od čega su po četiri predstavnika iz Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), ANOC-a i Komisije sportaša MOO-a, tri predstavnika iz Udruženja federacija ljetnih olimpijskih sportova te po jedan predstavnik Sportaccorda, Udruženja federacija zimskih olimpijskih sportova i Međunarodnog paralimpijskog odbora.

Dužnost predsjednika WADA-e trenutno obnaša Sir Craig Reedie, član MOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je imenovanje veliko priznanje, posebno s obzirom na važnost koju borba protiv dopinga trenutno ima na svjetskoj razini“, kratko je prokomentirao predsjednik HOO-a svoje imenovanje u Temeljni odbor WADA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.