Zlatko Mateša: ‘To što je Grabar-Kitarović pokazala entuzijazam prema sportu pomoglo je kandidaturi za MOO’

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša bio je gost današnjeg Sportklub podcasta gdje je pričao i o kandidaturi bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za ulazak u Međunarodni olimpijski odbor, i to na preporuku predsjednika MOO-a Thomasa Bacha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da to što je gospođa Grabar-Kitarović pokazala entuzijazam prema sportu i bila je prisutna na mnogo sportskih događanja, a najviše se iskazala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je kod predsjednika MOO-a došlo do uvjerenja da ona pomoći razvijanju sporta u cijelom svijetu. Pomoglo je i što je dama, a poznato je da Bach želi izjednačiti broj muškaraca i žena u Odboru. Tako da vam mogu reći da će njeno uvrštavanje u MOO ubrzo biti potvrđeno”, istaknuo je.

Pitali su ga je li kada dobio ponudu da on bude član.

“Bilo je ali sam odbio jer sam htio sudjelovati u tome da Europa dobije kontinentalne multi-sportske igre. To je bio moj cilj, počeo sam 2008. godine i čekao sam sedam godina na prve Europske igre koje su bile 2015. godine u Bakuu. Četiri godine poslije bile su i u Minsku. To je bilo ono što je mene u cijelosti i zadovoljilo”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.