Zlatku Daliću stigla financijski unosna ponuda: Hoće li najuspješniji hrvatski izbornik voditi Vatrene na Euro?

Foto: fah

U Dnevniku Nove TV objavljena je danas zanimljiva informacija. Naime, aktualni hrvatski nogometni izbornik, Zlatko Dalić, navodno je dobio basnoslovnu ponudu da preuzme reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Navodno za istu poziciju kandidira i Zoran Mamić, a uz njega su kandidati još i aktualni menadžer kluba Shabab Al Ahli Dubai, Rodolfo Arruabarrena te bivši izbornik Mehdi Ali, koji je pet godina (2012.-2017.) vodio reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, UAE su ostali bez izbornika nakon što je srpski trener, Ivan Jovanović, dobio otkaz i to prije nego li je stigao s reprezentacijom odraditi prvu utakmicu. Zašto je ova ponuda u kontekstu Zlatka Dalića posebno zanimljiva? Naime, izborniku Vatrenih za tri mjeseca istječe ugovor koji ima s reprezentacijom.

Dalić zarađuje oko milijun eura godišnje, pitanje je hoće li HNS zbog pandemije koronavirusa biti u mogućnosti i dalje plaćati Dalića. Odgodom Europskog prvenstva HNS je također privremeno dosta toga izgubio, no, pitanje o kakvom se to Savezu radi ako nisu u stanju platiti čovjeka koji je s reprezentacijom stigao do svjetskog srebra i koji je dosta novaca, zajedno s igračima, donio Savezu? Dalić je daleko, daleko, od vrha svjetskih izbornika kad su primanja u pitanju, no, zato je na vrhu ili pri vrhu kad govorimo o rezultatima.

Navodno su Daliću u Ujedinjenim Arapskim Emiratima spremni platiti ugovor od čak pet milijuna eura, iako nije poznato o kojem bi se vremenskom roku radilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić je, podsjetimo, već imao više ponuda, no, sve ih je odbio kako bi nastavio uspješan projekt s Hrvatskom i kako bi Vatrene vodio na Europskom prvenstvu, koje je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za iduće ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.