Zvijezda Liverpoola: Coutinho se upisao u knjige rekorda engleske lige

Foto: fah

Postigavši pogodak u susretu protiv Bournemoutha, napadač Liverpoola Coutinho upisao se u knjige rekorda engleskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njegov 29. ligaški pogodak u dresu ‘Redsa’ čime je postao uz sunarodnjaka Juninha najefikasniji Brazilac u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa.

Coutinho je 29 golova zabio u 132 nastupa, dok je Juninho u dresu Middlesbrougha zabio 29 golova u 125 nastupa. Juninho je za ‘Boro’ igrao u dva navrata, od 1995. do 1997. godine, te od 2002. do 2004.

Prema pisanju engleskih medija Coutinho bi na koncu ove sezone mogao preseliti u Barcelonu, no imat će još sedam utakmica u kojima mora zabiti barem jedan gol kako bi sam izbio na vrh ljestvice najefikasnijih brazilskih nogometaša u engleskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza njih slijedi Oscar koji je u dresu Chelsea zabio 21 pogodak u 131 nastup. Oscar je u prosincu prošle godine napustio redove ‘Bluesa’ i za 65 milijuna eura je preselio u kineski Shanghai SIPG.

NAJEFIKASNIJI BRAZILCI U PREMIERSHIPU

29 – Coutinho (Liverpool), Juninho (Middlesbrough)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21 – Oscar (Chelsea)

19 – Firminho (Liverpool)

17 – Willian (Chelsea), Gilberto Silva (Arsenal), Ramires (Chelsea)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14 – Robinho (Manchester City), Elano (Manchester City)

11 – Fernandinho (Manchester City)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.