Filozof koji je uspostavio temelje rodne ideologije optužen za seksualno zlostavljanje djece

Michel Foucault
Foto: snimka zaslona

Poznati i kontroverzni francuski postmoderni filozof i politički aktivist Michel Foucault (1926. – 1984.) optužen je za seksualno zlostavljanje arapske djece stare tek osam godina dok je živio u Tunisu tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća.

Za to ga je optužio njegov prijatelj, sveučilišni profesor Guy Sorman (77) koji je za britanski The Sunday Times izjavio da je tome bio i svjedok. On navodi da se Foucault udvarao mladim dječacima za vrijeme njegovog boravka u Tunisu 1969. godine kada je francuski filozof bio profesor na sveučilištu u toj zemlji. Sorman je tada imao 25 godina, a Foucault 43 godine.

“Djeca su trčala za Foucaultom govoreći “uzmi mene, uzmi mene”. Bilo im je osam, devet, deset godina. Bacao im je novac i govorio “nađimo se na starom mjestu”. Tamo je imao spolne odnose na nadgrobnim spomenicima s mladim dječacima. Pitanje pristanka nije bilo postavljeno”, navodi Sorman.

Sorman je također rekao da su, iako se kaje što se ranije nije oglasio, francuski mediji prikrivali filozofa: “Na tom je putovanju bilo novinara, bilo je mnogo svjedoka, ali tih dana nitko nije radio takve priče. Foucault je bio kralj-filozof. On je poput boga u Francuskoj”.

>Kada politička korektnost prijeđe u tiraniju: Kako će izgledati hrvatska svakodnevica ako dođe do velikog zaokreta?

Sorman opisuje kako je intelektualna elita u Francuskoj uvijek ignorirala zakon protiv seksualnih odnosa s osobama mlađim od 15 godina. Razlog tome je, ističe, da je ta elita vjerovala kako bi trebala postojati dva moralno-pravna sustava – jedan za njih, a drugi za “obične ljude”. Sam Foucault zastupao je stajalište da bi seksualni odnosi s djecom starom 13 ili više trebao biti dopušten.

Tako je u Francuskoj 1977. godine pokrenuta peticija za ukidanje zabrane i dekriminalizaciju seksualnog odnosa odraslih ljudi s osobama mlađim od 15 godina. Tu peticiju potpisali su mnogi filozofi, koji se danas izučavaju na gotovo svim društvenim fakultetima na Zapadu, poput: Michela Foucaulta, Jean-Paul Sartrea, Jacquesa Derride, Rolanda Barthesa, Simone de Beauvoir, Gillesa Deleuzea, Felixa Guattarija, Jean-Francois Lyotarda, Jacques Rancierea i drugih.

Foucault je bio jedna od prvih otvoreno homoseksualnih javnih osoba u 20. stoljeću, a umro je od AIDS-a u 57. godini života. On je kao filozof utjecao na intelektualce i znanstvenike u područjima poput antropologije, psihologije, sociologije, ali i na feminizam i marksizam. Foucault je naime tvrdio da je spol pseudoznanstvena ideja, a da je ideja prirodne, biološki date i utemeljene spolnosti normativni i povijesni konstrukt. Za njega su i prirodna i normalna seksualnost bili tek puki konstrukti kako bi se kontroliralo seksualno i rodno ponašanje ljudi.

Isto tako, Foucault, koji je sada optužen za silovanje i pedofiliju je 1977. godine sugerirao da silovanje ne bi trebalo tretirati kao seksualni zločin, već isključivo kao nasilje.

Njega se smatra jednim od najznačajnijih osoba u uspostavljanju temelja za stvaranje rodne, queer i ostale srodne ideologije kojima su skloni političari koji pripadaju takozvanoj progresivističkoj ljevici odnosno lijevo-liberalnom establishmentu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr