Ukrajina zaprijetila izlaskom iz Vijeća Europe zbog vraćanja prava glasa Rusiji

epa04957058 Bosnian Prime Minister Denis Zvizdic delivers his speech in the Council of Europe in Strasbourg, France, 30 September 2015. EPA/PATRICK SEEGER

Ukrajina je u utorak zaprijetila da će se povući iz Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE) jer je ta paneuropska organizacija odlučila vratiti pravo glasa Rusiji.

Rusiji je u skupštini oduzeto pravo glasa prije pet godina kao kazna za aneksiju ukrajinskog poluotoka Krima. Odluka PACE-a prvo je povlačenje sankcija protiv Rusije zbog aneksije 2014..

Ukrajina je trenutno prekinula sudjelovanje na zasjedanju Parlamentarne skupštine “osim kada su u pitanju rasprave oko oduzimanja prava glasa ruskim izaslanicima”, rekao je u izjavi voditelj ukrajinske delegacije, Volodimir Ariev.

Ukrajinska delegacija je pozvala ukrajinski parlament da “hitno razmotri prekid sudjelovanja Ukrajine u Vijeću Europe u budućnosti”, rekao je Ariev.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina