Mikulić: O nogometnom kampu Svetice odlučivat će se eventualno na nekoj od sljedećih sjednica

Foto: fah

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) istaknuo je u četvrtak da će se o nogometnom kampu na Sveticama eventualno odlučivati na jednoj od sljedećih skupštinskih sjednica ukoliko se realizira dogovoreno, a to je da će on sazvati predstavnike svih klubova gradskih zastupnika i tražiti od HNS-a i gradskih ureda da elaboriraju tu točku dnevnog reda “na način kako to zaista treba”.

“Ta točka je povučena, ta točka nije na dnevnom redu danas i ta točka će ići eventualno na jednu od sljedećih sjednica ukoliko se realizira ono što smo dogovorili – a to je: Ja ću kao predsjednik Skupštine sazvati predstavnike svih klubova, tražit ćemo od strane Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), od strane gradskih ureda da elaboriraju tu točku na način kako to zaista treba po onom članku 21. na koji se ja pozivam još iz one rasprave iz 2. lipnja 2015. godine”, rekao je Mikulić novinarima u stanci današnje sjednice Gradske skupštine, upitan o nogometnom kampu na Sveticama.

Istaknuo je da nisu bili za to da danas ta točka bude uvrštena na dnevni red sjednice Gradske skupštine iz već znanih razloga – jer se smanjuju površine, a nije poznato koje te jer nisu vidjeli troškovnike ni detalje projekta.

“Prema tome, gradski zastupnici ne mogu i ne smiju u konačnici dizati ruku za nešto što ne vide kako bi trebalo u budućnosti izgledati. Dići ruku za nešto što je bianco, to sigurno nećemo”, poručio je Mikulić.

Na upit novinara kako se govori da će troškovi biti veći, Mikulić je odgovorio da će vidjeti, da sada ne bi prejudicirao. “Ali, rekao sam više puta – ne na uštrb nekih drugih sportova. Ali, prije svega želimo vidjeti kako će to izgledati. Kako da glasujemo za nešto, a ne znamo kako bi to trebalo izgledati u budućnosti”, istaknuo je.

Upitan je li tražio konsenzus među strankama oko prijedloga o Sveticama, rekao je kako misli da je dobro da u Gradskoj skupštini imaju konsenzus oko svih bitnih stvari, bitnih projekata i bitnih prijedloga.

“Ukoliko taj konsenzus nećemo postići, onda je to ona većina zastupnika koja će prepoznati da je to nešto dobro”, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

“Držim da je sada kvalitetno da je točka povučena, da se još bolje i kvalitetnije pripremi, jer je to najnormalnije da se točka pripremi, da se izelaborira, obrazloži, da znamo o čemu glasujemo”, istaknuo je Mikulić.

Na pitanje novinara može li objasniti kako to da se sada za nogometni kamp Svetice pojavila tvrtka Svetice sport u čijem Nadzornom odboru sjede Mamić i Vrbanović, Mikulić je rekao da je ta tvrtka registrirana prije određenog broja godina.

“Ono što smo mi vidjeli, to je ta tvrtka koju ste vi naveli. Vi znate da sam ja na tiskovnoj (konferenciji) rekao prije Skupštine, da je to sve legalno i legitimno, znači zasnovano je na zakonu, ali ako ćemo otvoriti priču da li će neka tvrtka nešto raditi za puno, puno veće iznose nego za onaj iznos za koji je registrirana, onda tu možemo moralno doći u neku dilemu. Ali, ponavljam, zakonski je to sve apsolutno čisto”, rekao je Mikulić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/dž