Verbum predstavio knjigu ‘Sedam velikih mitova o Katoličkoj crkvi’

Knjiga “Sedam velikih mitova o Katoličkoj crkvi”, u kojoj autor Chritospher Kaczor analizira negativna stajališta o Katoličkoj crkvi, predstavljena je u srijedu u splitskoj nakladnoj kući Verbumu koja je objavila prijevod tog djela na hrvatski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bez zaobilaženja negativnosti i bez opravdavanja onoga što je loše, autor Christopehr Kaczor na snažan i lucidan način objašnjava službeni Crkveni nauk i iznosi argumente o katoličkoj vjeri i praksi jasno pokazujući kako se negativan stav prema Crkvi temelji na nesporazumima i dezinformacijama”, rekao je glavni urednik Verbuma Petar Balta.

Istaknuvši kako je u svakom razdoblju, pa tako i danas, bilo onih koji su prema Katoličkoj crkvi “imali stav nepovjerenja i neprijateljstva”, Balta je ocijenio kako ta knjiga zahvaljujući sveobuhvatnom pristupu i razumljivom jeziku čitatelju omogućuje razlikovanje činjenica od zabluda.

„Ova knjiga analizira sedam najkontroverznijih i najčešćih mitova o Katoličkoj crkvi, poput mita o katoličkoj iracionalnosti i suprostavljanju znanosti, mita o katoličkoj ravnodušnosti prema ovozemaljskom blagostanju i protivljenju čovjekovoj slobodi i sreći, mita o katoličkoj mizoginiji (odbojnost prema ženi) i mržnji prema ženi, mita o suprotnosti između ljubavi i prokreacije, tj. ravnodušnosti prema ljubavi i zabrani kontracepcije, mita o katoličkoj homofobiji i oglušivanju o problem AIDS-a, mita o tome da je crkveno protivljenje istospolnim brakovima iracionalno i da znači nesnošljivost, te mita o svećeničkoj pedofilij prema kojem je svećenički celibat uzrok seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba“, objasnio je Balta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor Christopher Kaczor je profesor filozofije na Sveučilištu Loyola Marymount u Americi i do sada je napisao dvanaest knjiga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.