Jeličić odgovorio Carrillu, ispričao se Pivariću, a zatim komentirao i Mamića

Foto: snimka zaslona

Nakon kritike Joška Jeličića na igru Hajduka u prvim utakmicama Joana Carrilla na klupi, trener splitskog kluba mu je odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Je li on trener”, zapitao se Carrillo i nastavio: “Maradona je bio najbolji igrač na svijetu, ali nije najbolji trener, odnosno nije kao trener postigao najbolji rezultat. Postoje razne filozofije igre, svakako i Jeličić može imati svoju ideju.”

Sada je Jeličić gostovao u Pressingu na N1 televiziji i osvrnuo se na Carrillov komentar.

“Problem su portali koji krivo prenose. Rekao sam da ga poštujem, ali se zasad nemam za što primiti, istina, treba vremena. Očekivao sam drugačiju reakciju, nešto konkretnije, da mi objasni, ali je reakcija bila u smislu internetskog trola, očekivao sam nešto više”, rekao je Jeličić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Carrillo teoretski sve zna, kao i ja, ali ja ne idem u to jer nemam uvjete biti trener. Podsjeća me na naše političare koji kažu da živimo dobro, ali mi to ne vidimo. Ono što sam rekao, biti trener je jako kompleksno, psihologija vođenja grupe, ja nisam spreman, ali imam pravo komentirati. Intrigira me trenerska karijera, ali u našim uvjetima nemaš preduvjete za to, kako doći igračima ako ne dobivaju plaću, moj karakter se kosi s tim, a i nemam potrebno znanje”, dodao je.

Iskoristio je priliku i ispričao se Josipu Pivariću, nogometašu Dinama i hrvatskom reprezentativcu.

“Bio mi je užasan osjećaj zbog onog što sam rekao za Pivarića koji mi je dao lekciju iz ponašanja i bilo mi je krivo što sam ga nazvao Plivarić. On nije za lijevog bočnog. Ne ulazim u izbor igrača, ali da zoveš samo jednog igrača za tu poziciju, to mi je čudno, trebao je tu biti i Leovac.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i za koga navija. “Za Hajduk, ali iznimno respektiram Dinamo koji mi je dao kruh, živim u Zagrebu i djeca su mi podijeljena. Navijam za lijepi nogomet, navijam da pobijedi Hajduk”, rekao je.

“Mamiću skidam kapu za ono što je napravio u Dinamu, za većinu stvari može mu se skinuti kapu. On je taj koji drži hrvatski nogomet na dlanu. Ali, treba mu se ograničiti djelovanje”, rekao je.

Progovorio je i o Davoru Šukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“”Ne mislim da je bitna figura. Nogomet nam je izgubio draž, mogućnost da slabiji pobijedi boljeg. Meni je žao što je on došao na tu poziciju jer je došao zbog Mamića, to je jasno svakome. Zasjenio je kult i to je jasno većini Hrvata”, dodao je.

Protiv je regionalne lige.

“”Ja sam protiv. Ono što je bitno je da će se time nacionalne lige dovesti u pitanje, odnosno baza i opstojnost hrvatskog nogometa. Na kraju, što ona donosi, tu je i sigurnosni aspekt. Ako se Hrvatska nogometna liga bude tretirala onako kako treba, imat ćemo sustav kakav trebamo. Nije bitan jedan čovjek nego tim ljudi. Ja bih volio da se iskristaliziraju zdravi ljudi koji žele to raditi, ali ja ih ne vidim. Bilo bi dobro da se dogodi ono što se dogodilo s košarkom, da su košarkaši preuzeli košarku.”

Najbolji hrvatski nogometaš u povijesti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Davor Šuker.”

Najbolji aktivni hrvatski nogometaš?

“Luka Modrić.”

Najbolji trener na svijetu?

“Pep Guardiola.”

Najbolji hrvatski trener u povijesti?

“Tomislav Ivić.”

Najbolji aktivni hrvatski trener?

“Slaven Bilić.”

Najbolji igrač s kojim ste igrali?

“Alen Bokšić.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.