Nedjelja, 5 siječnja, 2025
-1.2 C
Zagreb
Pratite nas:

Ukusan desert iz bakine kuhinje – Školjkice s pekmezom

Podijeli

Kada se zaželite jednostavnog i ukusnog deserta iz bakine kuhinje, posegnite za ovim receptom, prenosi Slatki svijet. Sve sastojke zasigurno već imate kod kuće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto

  • 125 g svinjske masti
  • 300 glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica ½ limuna
  • 100 ml tople vode

Ostalo

      • pekmez ili džem od malina (ili neki drugi po izboru)
      • šećer u prahu za posipavanje
Foto: Slatki svijet

Priprema

U zdjeli umijesite sve sastojke, tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na silikonskoj podlozi za tijesto. Čašom izrezujte krugove od tijesta. U svaki krug stavite malo džema od malina, a krajeve dobro pritisnite malom vilicom kako džem tijekom pečenja ne bi iscurio van.

Školjkice posložite na blago namašćen lim za pečenje i pecite 15 minuta na 180°C dok lagano ne porumene. Ostavite ih da se samo kratko ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih još tople uvaljajte ili posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci