Dražena Peović: Žene, budite hrabre, odvažne i dostojanstvene u ostvarivanju svojih ciljeva

Dražena Peović, majka je troje djece, a sebe je opisala kao osobu koja se iskreno raduje životu, zdravlju, proljeću, cvijeću, pjesmi.

“No, ono što me najviše ispunjava su ljudi i međusobni odnosi. Oni ostavljaju dubok trag u nama, donose nova iskustva, oplemenjuju nas, izgrađuju, hrabre, potiču na darivanje, ali i na preispitivanje”, poručila je te dodala kako na prvo mjesto uvijek stavlja odnos s Bogom.

“Gdje je Bog djelotvoran u srcu tamo je ljubav, nada i mir. Njemu zahvaljujem  za obitelj  kako onu iz koje sam potekla tako i na vlastitoj. Majka sam troje djece i svoje najveće poslanje ostvarujem kao supruga i majka. Obitelj je zahtjevna, traži ljubav i vrijeme, a današnje društvo ne ide na ruku ženama, pogotovo majkama. Ne daje im mogućnosti da se ostvare u poslovnom i obiteljskom smislu”, pojasnila je rekavši kako je ona imala tu sreću da je uspjela izbalansirati obitelj i posao, mada je bilo razdoblja kad je odustajala od posla zbog obitelji.

Jedno vrijeme je radila pola radnog vremena, a sada radi puno radno vrijeme.

“Često sam čula od svojih prijateljica da im nedostaje ta mogućnost da rade pola radnog  vremena, mislim da bi naše društvo trebalo poraditi na tome. Radim s osobama oštećenog sluha, na podešavanju slušnih aparata. Uživam u svom poslu jer radim u ugodnom okruženju i jer mi pruža priliku da osim tehničkog djela posla  ohrabrim toplom, ljubaznom riječju ljude koji se zbog svog nedostatka često osjećaju izoliranima  u društvu”, naglasila je te dodala: ” Slobodno vrijeme koristim za pjevanje u crkvenom zboru, šetnju, ples. Aktivna sam u udruzi ‘Obiteljsko obogaćivanje’ kojoj je cilj pomoći mladim obiteljima da budu dobri roditelji kako bi stvorili zdrave obitelji. A zdrava obitelj je temelj zdravog društva”.

Pojašnjava kako je važno osvijestiti činjenicu da svojim aktivizmom možemo utjecati na promjene u društvu, možemo stvarati bolje društvo. Slijedom toga je volontirala i u građanskoj inicijativi “U ime obitelji”.

“Ženama bih poručila da budu hrabre, odvažne i dostojanstvene u ostvarivanju svojih ciljeva. To je uzak, strm put, ali vodi u život. Za tu životnu lekciju zahvaljujem svojoj majci koja je to svojim životom posvjedočila. Njoj dugujem zahvalnost za moj život i za svaki moj uspjeh”, poručila je Dražena.

“Završila bih rječima Majke Tereze – ‘Dobre riječi mogu biti kratke i jednostavne za izgovoriti, ali njihov odjek je beskrajan!’ A ja bih još nadodala i dobra djela!”, zaključila je.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: narod.hr