Hrana koja sprječava gubitak kose – ovih 6 namirnica će vam pomoći!

Foto: GettyImages

Nema boljeg osjećaja nego imati snažnu, zdravu kosu, kroz koju možete proći prstima sve do njezinih dugih vrhova. Za mnoge je, međutim, zdrava kosa nešto što teško mogu postići.

Dakle, što je moguće učiniti po tom pitanju? Postoje li prirodni načini za poticanje rasta kose? Odgovor je: postoje!

Istraživači su pronašli nekoliko namirnica koje mogu pomoći vašoj kosi da raste, a ovdje smo izdvojili njih 6.

1. Tamno lisnato povrće

Vjerojatno su vam često rekli da je zdravo jesti zeleno povrće. Taj savjet biste zbilja trebali poslušati. Lisnato povrće kao što je špinat i kelj donose zdravu dozu željeza koji je potreban za zdravlje stanica kose.

Istraživanja povezuju nedostatak željeza s gubitkom kose. Kod sniženog željeza kisik i hranjive tvari ne kreću se u korijen kose i folikule. To može blokirati rast kose ili izazvati da kosa koja raste bude vrlo slaba.

2. Agrumi

Naranče, limun i grejp primjeri su agruma koji su ispunjeni vitaminom C. Vitamin C također gradi kolagen koji je neophodan za rast kose te je čini jakom od korijena do vrha.

Ostale savjete pročitajte na Frendica.hr!

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr