Težina recepta: Brzo i jednostavno
Lisnato tijesto vrlo je zahvalno za pripremu raznih slatkih i slanih delicija. Šaumrole se pripremaju jednostavno, a uvijek efektno izgledaju. Recept donosi Slatki svijet.
- 500 g lisnatog tijesta
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
- naribana korica i sok od ½ limuna
Lisnato tijesto odledite, tanko razvaljajte te izrežite na trake širine 1-1,5 cm. Trake od tijesta omotajte oko modela za šaumrole. Tuljce od tijesta pecite cca 10 minuta na 200°C, odnosno dok ne poprime lijepu zlatno rumenu boju.
Malo ohlađene tuljce pažljivo skinite s modela za šaumrole i ostavite da se potpuno ohlade.
Za pripremu kreme, slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Dodajte krem sir sobne temperature te limunovu koricu i sok pa sve još kratko izmiksajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.