Jednostavna i lagana torta s ukusnom kremom i voćnim nadjevom! Isprobajte ovaj sočni recept kojeg donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Tijesto
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g šećera
1 vanilin šećer
100 g margarina sobne temperature
1 jaje
Nadjev
500 ml mlijeka
2 praška za puding s okusom vanilije
200 g šećera
800 g milerama
1 velika konzerva breskvi
450 g svježih ili zamrznutih malina
1 prozirni preljev za torte
Priprema
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, šećerom i vanilin šećerom. Rukama u brašnu izmrvite margarin pa dodajte jaje i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo kiselog vrhnja.
Tijesto razvaljajte i pažljivo ga premjestite u kalup za torte (Ø=28 cm) kojeg ste prethodno premazali margarinom i pobrašnili. Obložite tijestom dno i rubove kalupa, a višak tijesta odrežite.
Prašak za puding i šećer razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne.
Maknite s vatre pa dodajte mileram i miješajte kremu dok se sastojci ne sjedine.
Na tijesto stavite malo kreme pa posložite polovice dobro ocijeđenih breskvi. Izlijte ostatak kreme, poravnajte i stavite u pećnicu zagrijanu na 170 °C. Tortu pecite 70 minuta.
Tortu ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku preko noći. Drugi dan na vrh torte posložite maline (ukoliko koristite zamrznute odledite ih i ocijedite) i prelijte ih prozirnim preljevom za torte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.