Omiljena slastica iz francuske kuhinje: Galetta sa smokvama

galetta
Foto: Slatki svijet

Galette… omiljena slastica iz francuske kuhinje! Ova sočna Galletta punjena je slatkim, svježim smokvama što je čini idealnim desertom u ljetnim danima! Ovaj recept donosi vam Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto

250 g glatkog brašna
125 g hladnog maslaca
1 jaje
prstohvat soli
40 ml hladne vode
Nadjev sa smokvama
500-700 g svježih smokvi
2 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žličica cimeta
1 žlica krušnih mrvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Umjesto glatko tijesto i spremite ga u hladnjak na 45 min. Za to vrijeme smokve razrežite na četvrtine i pomiješajte s cimetom i vanilin šećerom.
Rashlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga (promjer cca 35 cm) na masnom papiru.

Razvaljano tijesto posipajte krušnim mrvicama pa rasporedite nadjev od smokava. Rub tijesta ostavite 2 cm prazan tako da ga kasnije možete presavinuti.
Prazne krajeve tijesta premažite jajem, preklopite preko nadjeva, ponovno premažite jajem i dobro pošećerite da dobijete hrskavo tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galette pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.