U potrazi ste za jednostavnim receptom za neki kolačić s jagodama? Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju s pudingom od vanilije! Uljepšat će vam popodnevne kavice i vikend druženja!
Recept donosi Slatki svijet.
- 125 g maslaca sobne temperature
- 120 g šećera
- 2 paketića vanilin šećera
- 2 jaja
- 250 g glatkog brašna
- ½ paketića praška za pecivo
- 500 ml mlijeka
- 1 prašak za puding s okusom vanilije
- 2 paketića vanilin šećera
- 250 g svježih jagoda
- 100 g hladnog maslaca
- 100 g šećera
- 100 g glatkog brašna
Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja i sve dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i prašak za pecivo pa miksajte smjesu na laganoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) prekrijte masnim papirom, a stranice namastite i lagano pobrašnite.
Pripremljeno tijesto u hrpicama stavite na dno kalupa pa žlicom sve lijepo poravnajte. Preko tijesta posložite na ploške narezane jagode, a preko jagoda kuhani puding od vanilije.
Puding od vanilije skuhajte prema uputama na pakiranju i odmah, dok je vruć, prelijte preko nadjeva od jabuka.
Za pripremu mrvičastog posipa sve sastojke stavite u zdjelicu pa prstima sve usitnite dok ne dobijete mrvice. Mrvičasti posip ravnomjerno rasporedite preko pudinga.
Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi da se ohladi pa oštrim nožem prođite uz rub kalupa kako bi se kolač odvojio od stranica. Dobar tek! 🙂
Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/slatkisvijet.com
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.