Uveselite vaše najmlađe pauk keksićima

Foto: slatkisvijet.com

Morate isprobati ovaj recept za jednostavne i hrskave kekse od kikirikija koji uz pomoć jednostavne dekoracije postaju simpatični pauci, a kojeg donosi Slatkisvijet.com!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Sastojci za kekse

120 g maslaca sobne temperature
130 g kikiriki maslaca
160 g šećera
1 jaje
2 žlice mlijeka
1 žličica arome vanilije
250 g glatkog brašna
1 žličica soda bikarbone
prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dekoraciju

100 g otopljene čokolade
čokoladne kuglice Čoko flips
Krispi dekorativne kuglice
slastičarska vrećica

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veću zdjelu stavite margarin, maslac od kikirikija, šećer, sol, mijeko i aromu vanilije pa sve dobro izmiksajte.

Dodajte brašno, soda bikarbonu i sol pa nastavite miksati smjesu na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.

Žličicom uzimajte male komadiće tijesta, rukama oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuglice slažite na lim za pečenje obložen masnim papirom i lagano ih spljoštite prstima. Ostavite razmak između kuglica jer će se keksi tokom pečenja malo raširiti.

Kekse pecite 10 minuta na temperaturi od 170 °C, dok ne poprime zlatno žutu boju.

Kekse ohladite, a zatim ukrasite otopljenom čokoladom i dekorativnim kuglicama da dobijete pauk keksiće.

Čokoladu otopite na pari i stavite u slastičarsku vrećicu za jednokratnu upotrebu. Ukoliko nemate takve vrećice možete koristiti i vrećice za zamrzavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kvalitetne vrećice za jednokratnu upotrebu (Disposable Piping Bags) možete naručiti preko eBay-a za svega 20-tak kuna za 100 kom.

Vrećici malo odrežite rub pa čokoladom najprije iscrtajte noge pauka. Po sredini također stavite malo čokolade da možete zalijepiti velike kuglice za tijelo pauka, a zatim zalijepite i oči. Uz pomoć čačkalice nacrtajte točkice na očima i osmijeh.

Keksiće spremite na 10 minuta u hladnjak da čokolada očvrsne pa iznenadite svoje mališane!

Slatki savjet

Ukoliko vam ostane više čokolade nemojte ju baciti – višak čokolade iscjedite na masni papir i ostavite da stisne (u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi). Spremite čokoladu u foliju i čuvajte ju za slijedeću upotrebu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.