-->
Utorak, 14 siječnja, 2025
-0.1 C
Zagreb
Pratite nas:

Zaboravite na orahe! Neka ove malo drugačije šapice s lješnjacima doskakuću i na vaš stol

Podijeli

Iako se šapice tradicionalno rade od oraha, probajte verziju s lješnjacima. Nećete pogriješiti! Isprobajte recept koji vam donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

1 šalica šećera
2 vanilin šećera
1 šalica masti
1 jaje
2 žutanjka
1 i ½ šalica mljevenih lješnjaka
2 i ½ šalice glatkog brašna
1 žlica kakaa u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

NAPOMENA: Šalica koju koristimo je zapremnine cca 250 ml.

Lješnjake kratko prepržite u tavici, očistite ih od ljuske i sameljite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaje i žutanjke izradite sa šećerom pa dodajte mast. Dodajte mljevene lješnjake i kakao u prahu. Brašno dodajte po potrebi. Sipajte ga malo po malo dok ne dobijete pomalo ljepljivo tijesto, koje se ne raspada.

Za pripremu šapica koristila sam ZENKER KALUP ZA MADELEINES. Kalup premažite s malo masti i lagano posipajte s brašnom. Uzimajte male komadiće tijesta, oblikujte ih u kuglicu pa utisnite u utor na kalupu.

Šapice s lješnjacima pecite otprilike 12 minuta na temperaturi od 180 ºC. Kalup malo ohladite i ponovo ga punite i pecite kolačiće, više ga ne trebate mastiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečene šapice izvadite iz kalupa i ostavite neka se ohlade, a zatim ih prelijte s malo otopljene čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci