Odgoj i školovanje djece kod kuće: Sud obitelji Wunderlich u Njemačkoj vratio skrbništvo nad oduzetom djecom!

Foto: ADF

Ova pobjeda na sudu obitelji Wunderlich veliki je korak vraćanju dostojanstva i prava njemačkih obitelji na odgoj svoje djece, osobito s obzirom na rastuću klimu pritisaka na roditelje u Njemačkoj (i na Zapadu) da djeca moraju biti prisilno poučavana i odgajana u vrtićima i školama u skladu sa trenutno aktualnim i nametnutim LGTB i drugim ideologijama.

U utorak, 2. srpnja 2019., sud u Darmstadtu (Njemačka) presudio je u korist obitelji Wunderlich, oca Dirka i majke Petre i njihovo petero djece od kojih su dvoje maloljetni. Obitelji Wunderlich se vraća skrbništvo nad svojom djecom koje su izgubili još 2013. godine zbog – školovanja od kuće.

Školovanje od kuće je zabranjeno u Njemačkoj zakonom iz 1919. godine, nakon I. svjetskog rata i uspostave Weimarske republike, te općeg kaosa i meteža u koji je zemlja upala porazom u ratu.

Ovoj borbi za prava obitelji Wunderlich pridružila se i online kampanja prikupljanja potpisa koju su organizirali CitizenGO i stranka ADF od veljače koja je prikupila više od 50.000 potpisa diljem svijeta. Kampanji su se pridružile zemlje poput Njemačke, Španjolske, Italije, Francuske, SAD-a, Nizozemske, Poljske, Kanade, Rusije i Slovačke.

U kampanji CitizenGO-a i ADF-a, upućenoj federalnom ministru pravosuđa Njemačke, Katarini Barley, građani su potakli njemačku vladu i vlasti kako bi zaštitili “temeljno pravo na privatnost i obiteljski život, priznali slobodu za obitelj  Wunderlich da podignu djecu prema svojim željama i savjesti“.

“Ovo je pobjeda za obitelj, koja nastavlja borbu na Europskom sudu za ljudska prava o njihovom pravu na odgoj svoje djece kod kuće, što je zabranjeno njemačkim zakonom iz 1919. godine”, objašnjava CitizenGO.

“Pravo roditelja na usmjeravanje obrazovanja svoje djece temeljno je pravo, zaštićeno međunarodnim pravom”, rekao je Robert Clarke, direktor europskog zagovaranja za ADF International i glavni odvjetnik obitelji Wunderlich pri Europskom sudu za ljudska prava.

“Zadovoljstvo nam je vidjeti da je njemački sud poštovao to pravo i priznao da djeca Wunderlicha se dobro razvijaju. Dok čekamo obraćanje Velikog vijeća Europskog suda za ljudska prava, nadamo se da će i tamo prava obitelji Wunderlich će biti zaštićena, “rekao je Clarke.

Dvoje najmlađe djece, koja su još uvijek maloljetna, izrazile su želju da ostanu sa svojom obitelji: “Nisam spreman ići u javnu školu samo zato što njemački suci ne mogu zamisliti da me roditelji odgajaju na bilo koji drugi način”, napisao je jedan od sinova (10). Njegov brat je dodao: “Želim samo živjeti i učiti u miru sa svojom obitelji bez straha da ću biti oduzet, kao 2009. i 2013. godine. Išao sam u javnu školu godinu dana i definitivno nisam uživao u tome.”

Obitelj i dalje očekuje presudu najviše instance Europskog suda za ljudska prava, budući da su se žalili na presudu Petog odjeljka tog suda. Taj je sud presudio prošlog siječnja kako prava obitelji nisu prekršena kada je više od 30 policijskih službenika i socijalnih radnika ušlo u njihov dom 2013. godine i odvelo njihovu djecu iz njihove obitelji, oduzevši roditeljima skrb nad njima.

Ova pobjeda na sudu obitelji Wunderlich veliki je korak vraćanju dostojanstva i prava njemačkih obitelji na odgoj svoje djece, osobito s obzirom na rastuću klimu pritisaka na roditelje na Zapadu da djeca moraju biti poučavana i odgajana u vrtićima i školama sa trenutno aktualnim LGTB i drugim ideologijama.

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr