Lalovac odgovorio Milanoviću: Procjena zgrade u Sisku je točna

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec rekli su danas da je Porezna uprava u Sisku na zakonit način, sukladno svim propisima i procedurama procijenila zgradu Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije, te da su to potvrdile i dvije provedene revizije.

Lalovac i Smiljanec objasnili su da se procjene nekretnina utvrđuju temeljem Pravilnika koji je donijet 2011. godine i koji vrijedi za čitavu Republiku Hrvatsku.

Na novinarsko pitanje kako je onda moguće da USKOK sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel sumnjiči za preplaćivanje sporne nekretnine koju je Županija kupila od privatnog vlasnika za potrebe Hitne pomoći, ponovili su da je procjena zgrade napravljena po pravilnicima i proceduri.

Nisu željeli odgovoriti na novinarsko pitanje jesu li razgovarali i tražili objašnjenje od pročelnika sisačkog područnog ureda Porezne uprave Marijana Pešuna. On je po pisanju medija u svom iskazu navodno teretio županicu Lovrić Merzel da ga je zvala i da mu je rekla da Županija ima ponudu za kupnju te nekretnine za iznos od 9,8 milijuna kuna. Također je navodno rekao da mu je županica rekla kako je taj iznos osiguran u proračunu Županije, te da će od Porezne uprave tražiti podatke o tržišnoj vrijednosti koji trebaju biti približno 10 milijuna kuna. Po tom iskazu, Pešun je navodno rekao da je vještak izradio nalaz i mišljenje na oko 10,5 milijuna kuna.

Premijer Zoran Milanović naložio je danas Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to sumnjiči županicu Marinu Lovrić Merzel.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: h
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr