Međunarodna Zračna luka Zagreb: Sve ide prema planu i logici obavljanja građevinskih radova

Lidia Capković Martinek, iz odnosa s javnošću Međunarodne zračne luka Zagreb d.d. komentirajući današnje tvrdnje predsjednika zagrebačke Gradske skupštine o građevinskim radovima na novom terminalu Zračne luke koji još nisu počeli, ustvrdila je da su radovi počeli još u prosincu te da sve ide prema planu i logici obavljanja građevinskih radova.

„Na terenu je angažirano tridesetak strojeva i stotinjak radnika poduzeća Viadukt“, rekla je te dodala kako su radovi započeli u prosincu, a zbog blage zime napreduje i brže od planiranog.

„Sama zgrada novog putničkog terminala predviđena je na prostoru od 65.000 kvadratnih metara, dok je ukupni prostor puno veći i nalazi se na dijelu zemljišta koje spada pod različite pravilnike o sigurnosti i ograničenju kretanja“, istaknula je Martinek za narod.hr.

„To znači da je prostor u početku bilo potrebno ograditi s 10 kilometara posebne ograde i postaviti sigurnosne mjere kako bi građevinska mehanizacija i radnici uopće mogli obavljati svoj posao“, napomenula je te dodala „velika građevinska mehanizacija već je raskrčila dio prostora, obavljeno je rušenje postojećih vojnih objekata, postavljeni su kontejneri i objekti za radnike, radi se na iskopima i sve ide prema planu i logici obavljanja građevinskih radova.“

Renata Ivanović, glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, komentirajući natpise u medijima o bonusima koje je ministar Hajdaš Dončić predložio Skupštini Zračne luke Zagreb predsjedniku Uprave Zračne luke Zagreb, Miroslavu Drljači i članu Uprave, Tončiju Peoviću za dobro odrađen posao oko koncesijskog ugovora, najavila je da će to pitanje biti na dnevnom redu jedne od idućih sjednica Skupštine Zračne luke Zagreb o čemu će javnost sa svim potrebnim detaljima na vrijeme biti izviještena.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: Hrvoje Pilić/narod.hr