Bezuk na webu tražio gdje živi i gdje se kreće Plenković, ali i Milanović?

Zagreb, 12.10.2020 - Premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović dali su u ponedjeljak izjave za medije nakon ranjavanja policajca na Markovu trgu, a nakon kojeg je počinitelj izvršio samoubojstvo. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es
Danijel Bezuk, napadač na Vladu koji je teško ranio jednog pripadnika osiguranja, intenzivno je na svom računalu dulje vrijeme pregledavao informacije vezane uz premijera Andreja Plenkovića, ali i predsjednika Republike Zorana Milanovića, tvrdi Jutarnji list.

Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi, policija je na njegovu računalu pronašla tekstove, ali i fotografije s uredima Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi te redovnim aktivnostima predsjednika i premijera, piše Jutarnji list.

On je krenuo prema ulazu, ali kada su se ondje pojavili pripadnici policije, promijenio je plan i odmah je zapucao. Upravo rekonstrukcija Bezukove komunikacije, one preko društvenih mreža, ali i one iz oduzetih mobitela i vjerojatno osobnog računala, najvažniji su krak istrage, na kojoj od ponedjeljka združeno rade policija, SOA i Državno odvjetništvo.

Danijel Bezuk u četvrtak u 13 sati pokopan je na groblju u Kletištu, a među onima koji su bili na posljednjem ispraćaju bio je i Goran Markovac, predsjednik Udruge pripadnika kutinske specijalne jedinice RIS, čiji je pripadnik bio i otac Danijela Bezuka.

Markovac: ‘Bio je to očito neki njegov izraz revolta na stanje u državi, nepravde’

“Teško mi je još uvijek o svemu govoriti jer sam potresen kao da sam pokopao nekog od svoje djece. Još teže mi je to shvatiti kad znam koliko je poštovanje Danijel imao prema pripadnicima policije. Policajac je za njega bio Bog, budući da mu je i otac bio specijalac, a kasnije, nakon što mu je poginuo brat, premješten je u temeljnu policiju i umirovljen je kao policajac u Kutini. Kada bih Danijela uspoređivao s nekom drugom djecom nas branitelja, za njega se nikako ne bi moglo reći da je bio problematično dijete.

Naprotiv. Sada ima raznih ljudi koji zlonamjerno tumače neke njegove objave na Facebooku, ali sigurno treba ustanoviti što ga je motiviralo na takav čin. Pretpostavljam da je bio nezadovoljan načinom vođenja države, da je to držao na neki način u sebi i možda se htio dokazati ocu. Ali, siguran sam da je otac znao za takvo nešto, sigurno mu ne bi dozvolio da to učini. Pa tko bi poslao svoje dijete u smrt? Siguran sam da je on mislio da je usmrtio policajca, da mu je proradila savjest i da je nakon toga počinio samoubojstvo. Ne mogu to drugačije objasniti”, kaže Markovac.

“Ja znam da je Zdenko, Danijelov otac, kojeg ja i dalje smatram bratom po oružju, sam predao oružje. Bio sam prisutan kad su ga pustili iz policije i iako su neki htjeli pustiti informacije da je policija prema njemu bila nekorektna, on mi je sam rekao da su policajci prema njemu bili korektni.

Znam da je obiteljski auto bio kod kuće i da Danijel sigurno nije njime otišao u Zagreb. Ne znamo još sve pojedinosti, ali to bih i ja želio znati. Sa sigurnošću mogu reći da njega nitko ne bi mogao nagovoriti na takvo nešto. Bio je to očito neki njegov izraz revolta na stanje u državi, nepravde, činjenicu da oni koji su počinili ratne zločine slobodno šeću, ali to nikako nije način iskazivanja bunta”, dodaje Markovac.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/jutarnji.hr