Ćelić tvrdi: ‘Policija profesionalno radi na predmetima ratnih zločina u Vukovaru’

Foto; snimka zaslona

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izjavio je u petak da policija profesionalno radi na predmetima ratnih zločina u Vukovaru, što potvrđuju i dvije kaznene prijave od početka godine, uključujući i današnju protiv 49-godišnjeg državljanina Hrvatske i Srbije zbog ubojstva na Ovčari tada 21-godišnjeg hrvatskog branitelja Damira Kovačića zvanog Kole.

Ćelić je gostujući u Dnevniku HRT-a rekao da je rad po pitanju kriminalističkih istraživanja ratnih zločina na vukovarsko-srijemskom i osječko-baranjskom području intenzivirala posebna radna skupina koja je osnovana u veljači slijedom odluke glavnog ravnatelja policije.

Za pripadnika srpskih paravojnih postrojbi protiv kojeg je danas podnesena kaznena prijava za ubojstvo 21-godišnjeg hrvatskog branitelja na Ovčari, a koji nije dostupan, Ćelić je rekao da se po policijskim saznanjima nalazi u Srbiji na izvršenju kazne zatvora za ubojstvo obitelji na području okupiranog Vukovara. Tadašnje Državno odvjetništvo i tužiteljstvo Republike Srbije predmet su priveli kraju i on je priveden pravdi rekao je Ćelić, uvjeren da će tako biti i u ovom slučaju.

Za gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu koji je za 13. listopada najavio prosvjed u Vukovaru zbog navodnog ne nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, Ćelić je rekao da mu je policija dala sve informacije da vidi kako se “profesionalno svakodnevno i kontinuirano radi na predmetima ratnih zločina u Vukovaru”.

„Penava je gradonačelnik grada Vukovara, grada heroja, on je izrazio zabrinutost za vrijeme koje je proteklo od počinjenja kaznenih djela. Mi smo ga upoznali s onim informacijama koje je on mogao i trebao kao gradonačelnik znati“ kazao je Ćelić.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Hina/ij