Čelnik stranke umirovljenika Čačiću: ‘Neka prestane reformirati Hrvatsku u 70. godini’

Foto: Fah

Giovanni Sponza (IDS) zatražio je u četvrtak od Vlade jasan odgovor planira li se privatizacija vodnih resursa i koji je njen stav o privatizaciji vodoopskrbe, a time i vodnih usluga u budućnosti.

Završeno je savjetovanje o prijedlogu zakona o vodnim uslugama, kojim se omogućava objedinjavanje javnih tvrtki za vodne usluge, pa moramo već sada znati planira li se u slijedećem koraku njihova privatizacija, rekao je zastupnik.

Voda je opće dobro, istaknuo je Sponza, podsjetivši da je HDZ-ova Vlada u mandatu 2007.- 2011. već pokušala privatizirati vode, ali je odustala nakon snažne reakcije i protivljenja Hrvatske biskupske konferencije.

“Zato nas ne bi iznenadilo da HDZ to ponovno pokuša, jer ne kaže se uzalud da ‘vuk dlaku mijenja, a ćud nikada’“, poručio je IDS-ov zastupnik.

Tomislav Panenić (Most) apostrofira slučaj iz Vukovara gdje je na ime obeštećenja za imovinu oduzetu za komunističke vlasti u programu raspolaganja zemljištem za grofa Eltza rezervirano 970 hektara.

Država od 1997., kad je grof Eltz zatražio povrat, nije s njim našla jezik ni model pravične rasprave, došlo je do najtežega, ide mu se vratiti sva zemlja, kazao je Panenić.

Pritom je pitao što će se reći proizvođačima, kako će im se reći da u programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem za njih neće biti ništa.

Grof ima pravo, ali nema država, jer to što je napravila još je jedan razlog za negativne demografske trendove, jer što će ljudi raditi u ruralnim područjima u kojima je zemljište jedini resurs, pita se Panenić.

Hrelja: Neka Čačić prestane reformirati Hrvatsku u 70. godini

Silvano Hrelja (HSU) izjave dvaju ministara da nije isplativo davati novac za brodogradnju, te zagovaranje stečaja jednog od koalicijskih partnera, vidi kao “topničku pripremu” za negativnu odluku o brodogradnji.

Zna li ministar financija da je već godinu dana ugrožena egzistencija 10.000 građana vezanih za Uljanik grupu? Ako nema industrije tko će ministru Ćoriću trošiti energiju, pita zastupnik.

Ministar Ćorić o Uljaniku: ‘Ulaganje daljnjih sedam milijardi kuna u Uljanik ne čini mi se opravdanim’
Hrelja je također zamolio šefa Reformista Radimira Čačića da “prestane reformirati Hrvatsku u 70. godini i da ne lupa bez veze, da ne zagovara stečaj Uljanik grupe”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina