Djelatnica Erste banke osumnjičena da je s računa klijenata uzela najmanje 5,5 milijuna kuna

Foto: fah

Istražujući što je sve radila Đurđica Polovina (62), bankarica iz Vrbovskog, koju su sumnjičilo da je do 2005. do 2018. s računa klijenata skinula oko dva milijuna kuna, policija je doznala da je broj oštećenih klijenata Erste & Steiermärkische banke puno veći. A otkrili su i da je suma za koju se sumnja da ju je Đ. Polovina podigla s računa također veća, pa ju se sada sumnjiči da je prisvojila najmanje 5,5 milijuna kuna.

Sumnjiči ju se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Djela za koje se sada sumnjiči, počinila je od svibnja 2010. do travnja 2019., oštetila je 20 klijenata banke. Sumnjiči je se da je bez znanja i odobrenja vlasnika kunskih i deviznih računa u računalnom sustavu banke evidentirala navodne isplate klijentima te o tome izradila krivotvorenu dokumentaciju. prenosi Večernji list.

Osim toga sumnjiči ju se i da nije evidentirala zaprimljene uplate niti ih evidentirala na propisani način, već je novčana sredstva zadržala za sebe. Kod nje je pretragom nađena dokumentacija koju je krivotvorila te joj je ta dokumentacija oduzeta. Prethodno je utvrđeno i da je od 2005. do lipnja 2018. na isti način dizala novac s računa 19 klijenata, a u tom slučaju šteta je bila oko dva milijuna kuna.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Večernji list